Spor Atletico Madrid 1-2 Barcelona

Atletico Madrid 1-2 Barcelona

Paylaş
Atletico Madrid 1-2 Barcelona

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 3. haftasında Barcelona deplasmanda Atletico Madrid'i 2-1 yendi.

Vicente Calderon Stadı’nda oynanan maçın ilk yarısında üstün olan taraf Barcelona oldu. Barcelonalı Luis Suarez’in 24. dakikada attığı şutta top direkten döndü. Atletico Madrid ise ilk yarıda savunmasını sağlam tutarken, Torres ile gol aradı.

İkinci yarının 51. dakikasında Griezmann ve Tiago ikilisinin geliştirdiği atakta Portekizli futbolcunun pasıyla kale önünde topla buluşan Fernando Torres, Atletico Madrid’i 1-0 öne geçirdi.

54. dakikada Barcelona Neymar’ın golüyle eşitliği sağladı. Barcelona’da 59. dakikada Rakitiç yerini Lionel Messi’ye bıraktı. 76. dakikada Griezmann’ın kaybettiği topla gelişen Barcelona atağında Messi takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti.

Karşılaşmayı Barcelona 2-1 kazandı. Barcelona bu sonuçla puanını 9’a çıkartarak, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Atletico Madrid ise 6 puan kaldı ve beşinci sıraya geriledi.

Messi yedek kulübesinde

Barcelona’da Lionel Messi çok uzun bir aradan sonra yedek kulübesinde oturdu. Arjantinli Milli Takımı’ndan döndükten sonra eşinin doğum yapması nedeniyle takım ile antrenmanlara çıkamayan Messi, teknik direktör Luis Enrique’nin tercihiyle yedek kulübesinde kaldı.

Arjantinli futbolcu, en son geçen sezon 4 Ocak’ta deplasmanda Real Sociedad’a karşı oynanan maçta yedek kulübesinde oturmuştu. Atletico Madrid’de ise teknik direktör Diego Simeone yeni transferlerden Jackson Martinez’i yedek sırasında oturttu. Kolombiyalı futbolcu 61. dakikada Torres’in yerine oyuna girdi.

İki kulüpten sığınmacılara destek

Atletico Madrid ve Barcelona kulüplerinin ortak girişimleriyle iki takımın futbolcuları sahaya sığınmacılara destek veren bir tişörtle çıktı. Atletico Madridli ve Barcelonalı futbolcular "Sığınmacılara destek" yazılı tişörtle birlikte foto muhabirlerine poz verdi. Destek kampanyası kapsamında, sığınmacılara yardım için İspanyollara bağış yapmaları çağrısında bulunuldu.

AA

Haberin Devamı