Gündem Attila Özdemiroğlu hayatını kaybetti

Attila Özdemiroğlu hayatını kaybetti

Paylaş
Attila Özdemiroğlu hayatını kaybetti

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören müzisyen Attila Özdemiroğlu, 73 yaşında hayata gözlerini yumdu

Ajda Pekkan, Nilüfer, Kayahan, Sezen Aksu, Onno Tunç, Uzay Heparı gibi isimlerle çalışan besteci Attila Özdemiroğlu'nun vefat haberini şarkıcı İrem Derici sosyal medyadan duyurdu.

Haberin Devamı

Şişli Florence Nightingale Hastanesi de Özdemiroğlu'nun ölümüyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, akciğer kanseri nedeniyle yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Özdemiroğlu'nun çoklu organ yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybettiği belirtildi.



'FİRUZE', 'PETROL', 'SEVDA', 'DELİSİN'


Ajda Pekkan tarafından seslendirilen ve 1980 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden 'Petrol' şarkısının bestecisi olan Attila Özdemiroğlu, hala dillerden düşmeyen Sezen Aksu'nun Firuze şarkısının da müzik ve düzenlemesini yapmıştı. Özdemiroğlu, Nükhet Duru'nun ünlü 'Sevda' şarkısının da bestecisiydi. 1975 Eurovision Türkiye adaylarından 'Cici Kızlar'ın seslendirdiği 'Delisin' şarkısının beste ve düzenlemesi de Attila Özdemiroğlu'na aitti.

Haberin Devamı

ATTİLA ÖZDEMİROĞLU KİMDİR?

Attila Özdemiroğlu 5 Ocak 1943 tarihinde Ankara'da doğdu. Genç yaşta müziğe ilgi duymaya başladı. Çeşitli müzik aletlerini çocuk yaştayken çalmayı öğrendi ve Ankara Atatürk Lisesi'nde öğrenciyken müzik etkinliklerine katıldı.

1966 yılında Durul Gence 5 orkestrasına girdi ve bundan sonra çeşitli orkestralarda görev aldı.

Besteci ve aranjör olarak çeşitli eserlere imza attı. Ajda Pekkan, Nilüfer, Kayahan, Sezen Aksu, Onno Tunç, Uzay Heparı gibi isimlerle çalıştı.

Film müzikleri de yapan sanatçı, yedi adet Altın Portakal Ödülü'nün sahibidir.

Evli ve dört çocuk babasıydı.