Yemek Avcı böreği tarifi: Avcı böreği nasıl yapılır?

Avcı böreği tarifi: Avcı böreği nasıl yapılır?

Paylaş
Avcı böreği tarifi: Avcı böreği nasıl yapılır?

Kıymalı börek sevenlerin bayılacağı tariflerden birisi de avcı böreği tarifi. Sevdiklerinize hazırlamak için avcı böreği tarifi arıyorsanız "Avcı böreği tarifi, avcı böreği nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Sofraların vazgeçilmezi haline gelecek olan avcı böreği tarifi, evde kolaylıkla yapılan bir tarif. Eğer siz de sevdiklerinize hazırlamak için avcı böreği tarifi arıyor ya da avcı böreği nasıl yapılır merak ediyorsanız "Avcı böreği tarifi, avcı böreği nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Avcı böreği tarifi

Avcı böreği malzemeleri

  • 1 adet yufka
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı için;

  • 200 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • Yarım demet maydanoz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu

Avcı böreği yapılışı

Kıymayı zeytinyağında hafifçe kavurun. Küp şeklinde doğranmış soğanları da ekleyin. Diğer bir yandan da ince bulguru sıcak suyla ıslatıp şişmesini sağlayın. Daha sonra bulguru kavrulan kıymanın üzerine ekleyin. Ceviz içi, tuz ve baharatları da ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Fırça ile yağlayıp geniş kısımlarına kıymalı harcı yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. Bir kasede yumurtaları çırpın. Galeta ununu da düz bir tabağa alın. Hazırladığınız börekleri önce yumurtaya ardında da galeta ununa bulayın. Son olarak kızgın yağda kızartıp sıcak servis edin.