Dünya Avrupa'da soğuktan ölümler durmuyor

Avrupa'da soğuktan ölümler durmuyor

Paylaş
Avrupa'da soğuktan ölümler durmuyor

Orta ve doğu Avrupa'da eksi 35 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı nedeni ile ölümler artarak devam ediyor. Çoğu yerde doğal afet ilan ettiren soğuklar önümüzdeki günlerde Türkiye'ye geliyor

Polonya’da son 24 saatte meydana gelen dokuz yeni ölüm vakasıyla birlikte, son on günde ölü sayısı 62’ye yükseldi.

Haberin Devamı

Ülkede bu geceyarısı sıcaklığın -24’e kadar düştüğü, kurbanların çoğunun evsizlerden oluştuğu kaydedildi.

İTALYA'DA YAKIT BİTİYOR

İtalya’da etkili olan Sibirya soğukları nedeniyle ülke genelinde 16 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Ülkede can kayıplarının artmasının yanı sıra doğalgaz rezervlerindeki gaz seviyesinin azalmasından da endişe ediliyor.

Yetkililer, 8 Şubat Çarşamba gününe kadar kendilerine yetecek kadar gazın olduğunu ancak şartlarda değişiklik olmazsa Perşembeden itibaren kesintilere başlayabilecekleri uyarısında bulundu.

SADECE HAFTA SONUNDA 12 ÖLÜ

Macaristan Afet Dairesi’nin basın açıklamasında, dondurucu soğukların hafta sonu Macaristan’da 12 kişinin donarak ölmesine neden olduğu belirtildi. Macar yetkililer, hafta sonu 270 kişinin donmaktan kurtarıldığını, 172 kişinin ise hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

ROMANYA'DA SAYI 39'A ÇIKTI

Romanya’da soğuklar dün 5 kişinin daha donarak ölümüne neden oldu. Sağlık Bakanlığı, yaklaşık bir haftadır süren soğuk ve kar nedeniyle ülkede ölenlerin sayısının 39’a yükseldiğini açıkladı.

Ölenlerin evsizler ve ısınmak için yakıt alamayacak durumdaki insanlar olduğu belirtildi.

Ülke genelinde karın yolları kapaması ve aşırı soğuk nedeniyle kaloriferlerin çalışmaması nedeniyle 2667 okulda eğitime ara verildi.

TÜRKİYE'YE GELİYOR

Sırbistan hükümeti, bir haftadır etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle hayatını kaybedenlerin 9’a yükselmesi nedeni ile ülke genelinde afet durumu ilan etti.

Bosna-Hersek ve Sırbistan’da görülen ve "afet" ilan ettiren son yılların en etkili kar yağışının önümüzdeki günlerde Türkiye’yi de etkisi altına alacağı bildirildi. Bosna-Hersek’in en önemli meteoroloji uzmanlarından Jelyko Maystoroviç, 'Kar kalınlığı dün gece itibariyle Saraybosna kent merkezinde 107, Mostar’da ise 87 santimetre olarak ölçüldü. Son 120 senede bu kadar yağış tespit edilmemiştir' dedi.

A.A.