Dünya 'Avrupa'ya mali yardım yapabiliriz'

'Avrupa'ya mali yardım yapabiliriz'

Paylaş
'Avrupa'ya mali yardım yapabiliriz'

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Rusya'nın bazı Avrupa ülkelerine doğrudan mali yardım yapabileceğini söyledi

Putin, Moskovskiye Novosti adlı gazetede "Rusya ve değişen dünya" başlığı altında bugün yazdığı makalede, bazı Avrupa ülkelerinin küresel ekonomik krizden olumsuz etkilendiklerini belirterek, "Açıkça gözüküyor ki, Avrupalıların durumu büyük ölçüde tüm küresel ekonomik yapının gelişim perspektifine bağlıdır. Rusya aktif bir şekilde Avrupa ekonomisinden zarar görenlere uluslararası ölçülerde yardımda bulunmak ve desteklemek için devreye girmiştir ve buna ortak bir çözüm bulma yolunda IMF üzerinden de mali yardımlara iştirak etmektedir.

Ancak, Rusya’nın bazı Avrupa ülkelerine direk olarak yardımı da imkan dahilindedir" diye konuştu. Olumsuz durumun çözümlenmesi için sistematik bir şekilde güçlü önlemler alınması gerektiğini de ifade eden Putin, dış mali enjeksiyonların sadece sorunları kısmen çözeceğini vurguladı. Putin, ülkesinin de Fransa ve Almanya gibi güçlü bir Avrupa Birliği için uğraştığını, Rusya olarak Avrupa Birliği ile güçlü bir potansiyeli gerçekleştirme ve hayata geçirmenin çabaları içerisinde olunduğu da kaydetti.

Bilindiği üzere Rusya, kısa bir zaman önce Avrupa Birliği ülkelerinden Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ne 2.5 milyar Euro tutarında kredi vermek için anlaşma imzalamıştı. Üç aşama şeklinde verilecek kredinin iki kısmı 590 milyon euro ve 1.32 milyon euro şeklinde şu ana kadar Güney Kıbrıs’a ödendi. Kredinin kalan son kısmı ise mart ayı sonunda verilecek.

Siyamend KAÇMAZ / MOSKOVA, (DHA)

Haberin Devamı