Gündem Ayı kurtarma operasyonu

Ayı kurtarma operasyonu

Paylaş
Ayı kurtarma operasyonu

Yakın zamanda kış uykusuna yatması beklenen bir ayı, tarlayı çevreleyen dikenli telden geçmek isterken takılıp mahsur kaldı. İyice semirmiş olduğu için uyuşturucu iğne de güç bela saplandı

Kastamonu'nun Cide ilçesinin Okçular köyünde bir vatandaşın tarlasının çevresine domuzlar girmemesi için çektiği telden geçmek isterken takılıp mahsur kalan ayı, görevlileri tarafından güçlükle kurtarıldı.

Haberin Devamı

Akşam saatlerinde tarla kenarında bulunan tellere takılmış ayıyı gören vatandaşlar, vakit geçirmeden durumu yetkililere haber verdi. Domuzların tarladaki ürünlerine zarar vermemesi için çiftçilerin yaptığı tele takılan ayıyı kurtarmak için yaklaşık 10 kişiden oluşan ekip, hemen harekete geçti. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne bağlı orman mühendisinin de yar aldığı yaklaşık 5 kişilik ekibe Kastamonu Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürlüğü’nden de ekipler yardımcı oldu.

Ekipler, tellere takılıp mahsur kalan ayıyı önce uyuşturucu iğne ile bayıltmaya çalıştı. Önümüzdeki aylarda kış uykusuna yatması beklenen ayının yaz mevsiminde iyi beslendiği için kalın bir yağ dokusu ile kaplı ve 5 yaşında olduğu tahmin ediiyor.

Tellere takılan erkek ayı kurtarılmak istenirken görevlilere zor anlar yaşattı. Kalın yağ dokusu nedeniyle vurulan uyuşturucu iğnenin etkisini göstermemesi nedeniyle zorlanan ekipler, ayıya zarar vermeden kurtarmak için film sahnelerini aratmayan yöntemlere başvurdular. Son olarak uyuşturucu dozunu artıran görevliler, ayının kısa süre sonra bayılması sonucu birlikte telleri kesip kurtulmasını sağladılar.

Haberin Devamı

Turan KURT / CİDE, (Kastamonu), (DHA)

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer6150","6150","201110","6150-2.jpg");