Gündem Aysel Tuğluk gözaltına alındı

Aysel Tuğluk gözaltına alındı

Paylaş
Aysel Tuğluk gözaltına alındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Ankara'da gözaltına alındı...

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan HDP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk Ankara’da gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Tuğluk sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Anadolu Ajansı, Tuğluk'un Diyarbakır'a gönderileceğini yazdı.

Tuğluk, 2007-2011 ve 2011-2015 yılları arasında iki dönem milletvekilliği yapmıştı.

HDP'DEN İLK AÇIKLAMA


Gözaltı sonrası HDP'nin resmi Twitter hesabından "Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Aysel Tuğluk, Ankara'daki evinden hukuksuzca gözaltına alınmıştır." açıklaması yapıldı.

12 HDP'Lİ VEKİL TUTUKLU


Şu ana kadar terör soruşturmaları kapsamında aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu 12 HDP milletvekili tutuklu bulunuyor.

PERVİN BULDAN'IN GÖZALTI MUAMMASI


Öte yandan geçtiğimiz Cuma günü Pervin Buldan gözaltına alındığını duyurmuş, İstanbul Emniyeti ise gözaltı olmadığını Buldan'ın adliyeye kendisinin giderek ifade verdiğini açıklamıştı.


Pervin Buldan: Gözaltına alındım