Magazin Ayşen Gruda'nın kardeşleri

Ayşen Gruda'nın kardeşleri

Paylaş
Ayşen Gruda'nın kardeşleri

74 yaşında tedavi gördüğü hastaneden hayatını kaybeden tiyatro ve sinema sanatçısı Ayşen Gruda'nın kardeşlerini de tanıyorsunuz. İşte Ayşen Gruda'nın kız kardeşleri...

Ayşen Gruda, 30 Kasım 1945'te Erman Ailesi'nin ortanca kızı olarak (Ayten, Ayşen, Ayben) İstanbul-Yeşilköy'de Osmanlı döneminde karargah olarak kullanılan bir köşkte dünyaya geldi.

Haberin Devamı

Babası kara tren makinistiydi.

Ayşen'in sanata düşkün bir kadın olan annesinin çok güzel sesi vardı; usul bilir, tangolar söylerdi. Varlıklı bir aile değildi Erman Ailesi.

Ayşen telden arabalar yapar, köşkün karşısındaki çayırda oyunlar oynardı. Sık hastalanan bir çocuktu. Annesi Ayşen'in çok sevdiği çayırdaki badem ağacının altına hasır bir koltuk koyar, küçük kız orada oturup dinlenirdi. Yeşilköy’de Rum ve Ermeni çocuklarla büyüdü Ayşen.

AVUKAT OLMAK İSTİYORDU

Ailece sinemaya, tiyatroya gidilirdi. Ayşen'in ablası Ayten bu sanat dolu ortamda oyunculuğu seçti. Ses Tiyatrosu'nda Avni Dilligil kadrosundaydı. Ayşen de okulda popüler bir öğrenciydi ama müsamerelerde sahnede olmak istemezdi. Oyuncu olmayı aklından bile geçirmiyordu.

Haberin Devamı

Ayşen Gruda bir röportajında şöyle anlatır: ''Ben çok hevesliydim, 5 yaşından beri oyuncu olmak istiyordum diye bir şey yok. Her şey ihtiyaçtan olur. Ben yeteneğimi bilmiyordum ama oyuncu olmak zorundaydım. Ablam Ayten Erman tiyatro için öldü dirildi ve tiyatrocu oldu. Benim aklımın ucunda yoktu, hiç öyle bir şey istemiyordum. Fakat babam ölünce çalışmak zorunda kaldım. Daha lise 2 öğrencisiydim. Evde geçim sıkıntısı başladı. Kardeşim küçüktü, ablamla ben anneme yardımcı olmak zorundaydık. Ablam aracı oldu, oyuncu oldum. Yoksa çok güzel okuyan bir çocuktum. Avukat olmak istiyordum.''

Erman Ailesi'nin en küçük kızı Ayben Erman da ablaları gibi oyuncu oldu.

AYTEN ERMAN

AYBEN ERMAN