Gündem Ayvalıtaş davası eylüle ertelendi; tutuklama çıkmadı

Ayvalıtaş davası eylüle ertelendi; tutuklama çıkmadı

Paylaş
Ayvalıtaş davası eylüle ertelendi; tutuklama çıkmadı

Mehmet Ayvalıtaş davası öncesi TOMA'lı önlem alındı, durumşa salonu girişinde gerginlik yaşandı Tutuklama kararı çıkmayan dava 22 Eylül 2014, saat 09:30'a ertelendi

Gezi eylemlerine destek için geçen Haziran ayında Ümraniye’deki yürüyüş sırasında yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş’ın ölümüyle ilgili davanın görüleceği İstanbul Anadolu Adalet Sarayı önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Duruşma salonuna girişte de arbede yaşandı.

Dava nedeniyle sabah erken saatlerden itibaren İstanbul polisi de harekete geçti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından güvenlik önlemi olarak 20 midibüs, 6 adet TOMA, akrep denilen 4 adet zırhlı araç ve çok sayıda Çevik Kuvvet polisi adliyeye gönderildi. TOMA’lar 3 ayrı girişi bulunan adliye binasının kapı önlerine konuşlandırıldı. Adliye binasının doğu, kuzey ve güney girişlerine konulan TOMA’ların yanlarında da çevik kuvvet polisi bekledi. Ayrıca adliye binasının dört bir tarafında da hem sivil hem de resmi polisler dolaşarak güvenlik önlemi aldı.

Çevik kuvvet polisi TOMA araçlarıyla adliye otoparkında beklerken, binaya girmek isteyenler sıkı bir şekilde arandıı.

Davaya destek için adliye önüne gelenler de oldu

DURUŞMA SALONUNA GİRİŞTE GERGİNLİK


Duruşma salonuna girişte de görevliler sadece ismi okunan 10 aile yakınının ve avukatların alınacağını söyleyince gerginlik çıktı.

Ayvalıtaş duruşmasına destek vermek isteyen yaklaşık 300 kişilik grup da Adliye'nin bahçesinde beklemeye başladı.

Zaman zaman sloganlar atan kalabalık duruşma sonucunu bekliyor.

SOMA İÇİN SAYGI DURUŞU


Davaya bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri destek veriyor.Katılımcılar destek eylemine SOMA’da hayatını edenler için yaptıkları saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından yüzlerce kişi Gezi olayları sırasında yaşamını yitirenlerin isimlerini tek tek okuduktan sonra "Gezi şehitleri ölümsüzdür", "Her yer Taksim her yer direniş", "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" şeklinde slogan attı.

BABA AYVALITAŞ'IN YAKASINDA 'ÖFKELİYİZ' YAZIYORDU

Davayı izlemeye Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Ali Ayvalıtaş’ın yanısıra yakınları da geldi. Ali Ayvalıtaş, yakasında "ÖFKELİYİZ" yazısının üstünde oğlunun ve bir SOMA işçisinin fotoğrafını taşıdı. Yakınları da Mehmet Ayvalıtaş ile oğlunun ölümünden bir süre sonra hayatını kaybeden Fadime Ayvalıtaş’ın fotoğrafını yanlarında getirdi. Baba ve yakınları üst aramasının ardından içeri girdi.

FIRAT ALKAÇ / HÜRRİYET