Spor Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanması başlıyor...

Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanması başlıyor...

Paylaş
Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanması başlıyor...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanık, bugün Çağlayan Adliyesi'nde hakim karşısına çıkacak

Beklenen gün geldi çattı. Futbolda şike davasında yeniden yargılama bugün başlıyor. ‘Şike yapmak ve örgüt kurmak’ suçundan aldığı 6 yıl 3 aylık hapis cezasının onanmasının ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda yapılan değişiklik ve kumpas iddialarını gerekçe gösterip yeniden yargılanma talep etmişti. Talebi değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl’ın yeniden yargılanmasına karar vermişti. Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Olgun Peker, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Abdulah Başak, Ahmet Çelebi ve Semih Kımıl’ın yeniden yargılanmasına bugün saat 13.30’da Çağlayan Adliyesi’nde başlanacak.

Davalar birleşebilir

Şike iddialarına ilişkin davada Yargıtay’ın kısmi bozma kararının ardından Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, Beşiktaş’ın eski yöneticisi Serdal Adalı, Fenerbahçeli yönetici Şekip Mustoroğlu’nun da aralarında bulunduğu 31 sanığın yargılanmasına 13 Kasım 2014’te başlanmıştı. Bugünkü duruşmada, bu dava ile Aziz Yıldırım’ın yeniden yargılanacağı davanın birleştirilmesi talepleri karara bağlanacak. İlk gün ayrıca iddianame okunacak. Gelmeyen, sanıklar için celp kararı çıkacak. Bugün hakim karşısına çıkacak olan Yıldırım, yaşadıklarını anlatıp, eldeki delilleri mahkeme üyeleri ile paylaşacak. Bu arada yeniden yargılanma sürecinde futbolun pekçok aktörünün de yeniden ifadelerine başvurulacak.

Haberin Devamı