Gündem Baba ile kızının acı kaderi

Baba ile kızının acı kaderi

Paylaş
Baba ile kızının acı kaderi

Kocaeli'de, 15 gün önce mide kanseri tedavisi gören lise 2'nci sınıf öğrencisi kızı 16 yaşındaki Sinem Nerminer'in 15 gün önce yaşamını yitirmesiyle yıkılan ve kendisi de hastanede bağırsak kanseri tedavisi gören 40 yaşındaki Erdoğan Nerminer de bugün yaşamını yitirdi

Sınırları içinde kimya, petrol, otomotiv, lastik, demir ve çelik sektörü başta olmak üzere 400’ün üzerinde büyük öçekli, 7 bin civarında da küçük ölçekli sanayi kuruluşu ve atöyle ile bunların depolama tesislerini barındıran Kocaeli’de kanser vakaları da artıyor.

Haberin Devamı

Kocaeli Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Onkoloji Hastanesi’nin yarı sıra diğer illerdeki Onkoloji hastanelerine buradan giden hasta sayısı çok yüksek rakamlara ulaştı. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Kocaeli’nin Dilovası İlçesi’nde yaptığı araştırmada doğum yapan annelerin sütünün yanı sıra bebeklerin dışkısında da vücutta doğal olarak bulunmaması gereken ağır metaller tespit ettiklerini açıklamıştı.

Dilova İlçesi’ndeki kanserden ölüm oranlarının da dünya stardartlarının 30 kat üzerinde olduğu belirlenmişti.

ÖNCE KIZI SONRA BABASI KANSERDEN ÖLDÜ

Kocaeli bölgesinde sıkça rastlanır hale gelen kanserden ölüm olaylarına son olarak baba- kızın ölümü eklendi. Yenidoğan Mahallesi Üstün Sokak’ta oturan Kız Meslek Lisesi El Sanatları Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Sinem Nerminer mide kanseri nedeniyle 15 gün önce hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Kızı öldüğünde bağırsak kanseri olduğu için tedavisi sürmekte olan Erdoğan Nerminer de bugün İzmit Seka Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Baba- kızın yakınları, 15 gün içinde yaşadıkları 2 büyük acıyla yıkıldı.

(DHA)