Spor Bahanelere bakın!

Bahanelere bakın!

Paylaş
Bahanelere bakın!

Olaylı şampiyonluk maçının ardından gözaltına alınanlar, meslekleri gibi mazeretleriyle de şaşırttı

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonrasında çıkan olaylar sırasında gözaltına alınan 48 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlıların çoğunun suçlamaları kabul etmedikleri polis ifadelerinde ilginç ayrıntılar otaya çıktı. İndikleri saha içinde gözaltına alınan zanlılardan birinin, “Düğünümün davetiyelerini getirmiştim. Sahada onları dağıtacaktım", başka birinin, “Federasyon yetkililerine Galatasaray’a burada kupa vermemelerini söyleyip çıkacaktım" birinin de, “Futbolculara forma imzalatıp çıkacaktım" şeklinde bahaneler öne sürdükleri öğrenildi.

Bu arada, olaylarda yetersiz kaldıkları ve orantısız güç kullandıkları yönünde eleştirilen polis kendini savunmak için güvenlik ve polis kamerası görüntülerini basına dağıttı.

Fenerbahçe - Galatasaray arasında Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan derbi mücadelesinin ardından stad içinde ve dışında olaylar çıkmıştı. 44 polisin yaralandığı, 14’ü polis aracı olmak üzere 23 kamu aracının zarar gördüğü, birçok işyerinin hasar gördüğü olaylar sırasında 48 kişi gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan 48 zanlı arasında öğretmen, mühendis, doktor, oteller zinciri sahibi şirketin genel müdürü, boksör de bulunduğu anlaşıldı. Şüphelilerden 15’inin ise uyuşturucu, darp, hırsızlık, kaçakçılık gibi suçlardan sabıkalı oldukları tespit edildi.

>> MESLEKLERİNE POLİS BİLE ŞAŞIRDI - Tıklayınız

Gasp Büro Amirliği’nde ifadelerine başvurulan zanlıların çoğunun suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. Zanlılarının bazılarının verdiği ilginç ifadeler dikkat çekti. İndikleri saha içinde gözaltına alınan zanlılardan birinin, “Düğünümün davetiyelerini getirmiştim. Sahada onları dağıtacaktım", bir başka birinin, “Federasyon yetkililerine Galatasaray’a burada kupa vermemelerini söyleyip çıkacaktım" birinin de, “Futbolculara forma imzalatıp çıkacaktım" şeklinde bahaneler öne sürdükleri öğrenildi.

İNCELEME DEVAM EDİYOR

Ekipleri, olayları gösteren kamera görüntülerini incelemeyi sürdürüyor. Görüntülerden olaylara karıştığı tespit edilen kişilerin gözaltına alınacakları öğrenildi. Bu arada, olaylarda yetersiz kaldıkları ve orantısız güç kullandıkları yönünde eleştirilen polis, kendini savunmak için güvenlik ve polis kamerası görüntülerini basına dağıttı.

GALATASARAY TARAFTARI OLAN DENİZLİSPOR AMİGOSU, FENERBAHÇE İÇİN SAHAYA GİRDİ


İstanbul’da, süper ligin süper finalinde Galatasaray’ın şampiyon olmasıyla sonuçlanan maçın ardından Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nu savaş alanına çeviren, polis tarafından gözaltına alınan Fenerbahçeli taraflar arasında bulunan ve ’Düğün davetiyesi vermeye geldim’ diye kendini savunan Denizlispor amigosu A.D.’nin haziran ayında evleneceği, facebookta kişisel sayfasındaki ilgi alanını da ’Galatasaray’ olarak işaretlediği ortaya çıktı.

Derbi sırasında çıkan olaylarda polis tarafından gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Denizlispor amigosu A.D.’nin maçı birlikte izlediği arkadaşı yaşadıklarını anlattı. İsmini vermek istemeyen kişi, "A.D. maçtan önce Yıldırım Demirören’e düğün davetiyesini verdiğini söyledi. Maç sonunda bana ’Uzun zamandır yüzümü ekranlarda gösteremiyorum, ben sahaya gireceğim’ dedi. Ben de yapma başına iş alırsın dedim, ama dinlemedi" diye konuştu.

Televizyon kanallarında yayınlanan izdivaç programlarının da vazgeçilmez konukları arasında bulunan A.D.’nin Denizlispor amigosu olması nedeniyle daha önceden Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’i de tanıdığı ortaya çıktı. Haziran ayında evleneceği öğrenilen A.D.’nin önce saldıran grup arasında yer aldığı daha sonra da soyunma odalarının önüne kadar gidip Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’e sarılarak şampiyonluğu kutladığı, bu görüntülerin olay günü Lig TV’de yayınlandığı belirtildi. Adliyeye sevk edilen A.D.’nin facebooktaki kişisel sayfasında ilgi alanını Galatasaray olarak işaretlediği görüldü.

DHA

Haberin Devamı