Bahar alerjisi olanlara mayıs papatyası!
Dr. Ömer Coşkun, mevsimsel alerji sorunu yaşayanlara mayıs papatyasını önerdi
Ağırlıklı olarak mevsim geçişlerinde ortaya çıkan polenlerin alerjiye sebep olduğunu kaydeden Dr. Coşkun, "Mayıs papatyası alerjik reaksiyonlarda etkili bir bitkidir. Papatyanın iltihap giderici özelliğinin yanında, alerji oluşumunu önleyici, mikropların gelişimini engelleyici özelliği vardır. Bu bitki ayrıca cildin temizlenmesi sivilce oluşumu, yüzde şişkinlik gibi durumlarda yararlı olabilmektedir" dedi.
Dr. Ömer Coşkun, bir tatlı kaşığı papatyanın kaynar suyla haşlanarak, süzüldükten sonra içilebileceğini söyledi. Mayıs papatyasının günlük 2-3 bardak içilebileceğini ifade eden Coşkun "Etkisini yitirmemesi için kaynatılmadan hazırlanır. Papatyanın faydası bitkinin toplanması ve kurutulma şartlarına göre değişir. Yanlış uygulamalar bitkilerin etkinliklerinin azalmasına yol açar. Papatya çiçeği toplanmasından bir yıl geçmişse asla kullanılmamalıdır" diye konuştu.
İHA
- O mucizevi besin ayette geçiyor! Sağlığını korumak isteyenlere müjde! Mutlaka tüketilmesi gerekiyor…
- Yeni gizli pandemi olarak biliniyor! Uzmanından obezite ile ilgili korkutan açıklamalar!
- Bu kadarı da olmaz artık: Mağaraya giren herkes bambaşka biri olarak çıktı! Zaman kavramını bozan 40 gün 40 gece!
- Gençlik iksiri kolajen o bir dilimde saklı! Vücuda faydaları saymakla bitmiyor!
- Uzmanından uyarı: 50 yaş üzeri erkeklerde görülüyor: Bu hastalık uykuda yaralanmaya neden oluyor…