Pazar Postası Bahar ve yaz modası kışkırtıyor
Paylaş
Bahar ve yaz modası kışkırtıyor

İndirimler bitti bitiyor, vitrinler baharlıklara büründü bile... İşte 2011 modası ve gardırobunuzda bulunması gerekenler...

Transparan modası zirvede: Birkaç yıldır biliyorsunuz transparan modacıların gözdesi. Hala da gözdesi olmaya devam ediyor. 2011 ilkbahar ve yazında daha da çok göreceğiz. Yaz gecelerinde hayat kurtarıcınız olacak!

Haberin Devamı

Etek boyları uzadı: Moda böyle! Güle güle mini, hoşgeldin midi. Baharda daha çok etkisini göreceğiz bu modanın. Özellikle yüksek topukla hoş duruyor. Sadece midi değil maksi etekler de bu yıl çok revaçta.

Kloş eteklere dönüş: 50’lerin kloş etekleri bu yılın modasında yer alıyor. Kloş etekler de midi boylarda. Bu bahar ve yaz çokça göreceğiz. İndirimde tiril tiril bir kloş etek görürseniz sakın kaçırmayın. Pilinin dönüşü: 70 ve 80’lerin gözdeleri pili etekler bu yılın da gözdesi. Modacılar sadece eteklerde ya da elbise eteklerinde piliyi tercih etmiyor, pantolonlarda bile pili var.

Pantolonda da midi: Pantolonlarda da bu yıl boylar midi. Yani ‘capri’ dediğimiz pantolonlar yılın gözdesi. Erkek giyiminde de çok görülüyor. Deri kısa üstler: Eteklerinizin tamamlayıcısı olmaya aday. Özellikle deri mini üstler bu bahar vazgeçilmeziniz olacak. Midi etek ve üzerine mini üst bu yılın en gözde kombinasyonu.

Haberin Devamı

Canlı renkler: Bu bahar ve yaz canlı renklerin sezonu. Safran, biber, tarçın gibi baharat tonları hakim. Turuncu, mavi, kırmızı, mürdüm, pembe gibi canlı renkler sezonun vazgeçilmezleri.

Uzun saplı çantalar: 70’ler, 80’ler omuza asılan uzun saplı çantaların vazgeçilmez olduğu yıllardı. Bu çantalar bir süredir revaçta. Birçok modacı bu çantaları defilelerinde mankenlerin omuzuna astırmadı, ellerinde taşıttı. Demekki öyle yapacağız!

Boyumuz yine uzun: Ayakkabı modasında platforma devam. Yazın tahta platformlar çok moda olacak. Boyumuz yine çok uzun bu sezon! Bu ilkbahar ve yaz ayakkabılarında desen de var.

Geniş paça pantolonlar: 70’ler modasının uzantısı olan hem bol paça, hem de İspanyol paça pantolonlar çok moda. Skinny jean’lere alışanlar çok memnun olmayacak sanırız. Bu arada düşük beller de yükseldi.

Çizgi her yerde: Çizgi bu yılın gözde deseni. Buluzlarda, tişörtlerde, elbiselerde, çantalarda, ayakkabılarda, hatta küpelerde bile çizgi var. Kimi kalın, kimi ince çizgi. Dolabınıza bir tane atın!

Çiçek deseni devam: İlkbaharda içimiz de elbiselerimiz de çiçek açacak. Erkekler bile çiçek desenden nasibini alacak. Jil Sander erkek gömleklerinde çiçek desene ağırlık verdi. Çiçek deyince akla tabii ki İngiltere’de yaşayan Türk modacı Erdem Moralıoğlu geliyor. Yine elbiseleri çiçeklere bürünmüş.

Haberin Devamı

Maymun mu yılan mı seversiniz?: Evet, Prada gibi bazı koleksiyonlarda maymun desene rastlıyoruz. Bu sezon böyle desenleri çok göreceğiz. Miu Miu da desen olarak yılanı tercih etmiş. Sadece maymun, yılan değil, zebra, kuğu ya da meyva desenli kıyafetlerle kendimizi acaba nasıl hissedeceğiz!

Seksi dantel: Bir süredir çok moda. Geçeceğe de benzemiyor. Transparan ve dantel bu yılın müthiş ikilisi. Dantel bu yıl etek ve pantolonlarda çok var. Romantik, masum fakat çok seksi...

Bu yazı 27 Şubat 2011 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır