Siyaset Bahçeli: Pişkin ve pervasız Fransa
Paylaş
Bahçeli: Pişkin ve pervasız Fransa

MHP Lideri Bahçeli, "Pişkin ve pervasız Fransa yönetimi, seri cinayetlere dönük merakı ve ilgisi varsa önce aynaya bakmalı ve zalimlikle iç içegeçen karanlık suratı orada görmelidir" dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fransa Senatosunun kararına ilişkin, "Pişkin ve pervasız Fransa yönetimi, seri cinayetlere dönük merakı ve ilgisi varsa önce aynaya bakmalı ve zalimlikle iç içe geçen karanlık suratı orada görmelidir" dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını inkar edenlere para ve hapis cezası verilmesini" öngören teklifin, Fransa Senatosu’nda da kabul edildiğini anımsattı.

Bundan böyle Fransa’da Ermeni iddialarını reddetmenin cezai yaptırıma bağlandığını belirten Bahçeli, "Diaspora yeni bir zaferini bu sayede elde etmiştir" dedi.

"Fransa’nın düşünce özgürlüğüne kelepçe vuran, ifadeyi zapturapt alan bu çirkinliğini aziz milletimiz affetmeyecek ve bu sefilliği asla unutmayacaktır" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Tarihimizi yargılama cüretini kendinde gören sömürgenin kanlı dişlisi bu ülke, Türk milletinin geçmişinde mezalim değil, bulsa bulsa adalet, insaniyet ve merhamet bulabilecektir. Sarkozy yönetimi, katliamla ilgili iz sürmekte kararlısı ise tavsiyemiz önce kendi kokuşmuş tarihlerinden işe başlamaları ve başlarını Afrika’dan Ortadoğu’ya kadar çevirmeleridir. Pişkin ve pervasız Fransa yönetimi, seri cinayetlere dönük merakı ve ilgisi varsa önce aynaya bakmalı ve zalimlikle iç içe geçen karanlık suratı orada görmelidir.

Türk milletinin geçmişinde soykırım yoktur. Utanacağı, sıkılacağı ve anlatamayacağı vahşet manzaraları da Allah’a şükürler olsun ki bulunmamaktadır.
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy siyasi kaygıları ve geleneksel çizgisi nedeniyle, Ermeni avukatlığına, diaspora sözcülüğüne ve soykırım yalanı üretimine soyunacağına kendi bozuk siyasi siciline ve ileri derecede kuşku uyandıran mizacına odaklanmalıdır. Partimiz, Fransa Senatosunun bu kararını, uydurma soykırım iddialarını inkar edenlere ceza verilmesini karara bağlayan bu soysuzluğu lanetlemekte ve tüm varlığıyla kınamaktadır."

-"Ermenistan uyduluğu..."-

"Bu küstahlığın cevapsız bırakılmaması konusunda AKP hükümeti atalet ve zafiyet göstermemelidir" ifadesini kullanan Bahçeli, "Ancak Dersim isyanını önleme ve engelleme çabalarına bile ’katliam’ diyen Başbakan ve hükümetinin, sözde soykırım iddialarını boşa çıkarması ve samimiyetle mücadele etmesi bir hayli zor görülmektedir" diye konuştu.

"Sözde Ermeni soykırım korosu boşuna ve nafile yere ümitlenmemesini" isteyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Meydanlarda ölüm üzerinden Ermenistan uyduluğu ve propagandası yapanlar hemen sevinmesin. Zira aradıkları ve bekledikleri katliamcı suçlamasını Türk milletine kabul ettirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Sözde Ermeni soykırım yalanından fayda uman zavallılar, Dağlık Karabağ’daki insanlık suçunu, Hocalı’daki kıyımı, vatanımızdaki Ermeni mezalimini hayatlarının hiçbir döneminde ağızlarına dahi almamışlardır. Bu vesileyle Ermeni saldırıları sonucunda, hem ülkemizde hem de Dağlık Karabağ’da şehit düşenleri bir kez daha rahmetle anıyorum.

Ayrıca Karabağ vahşetinin provası niteliğinde olan 20 Ocak 1990 Bakü katliamında hayatlarını kaybeden soydaşlarımıza da Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini saygı ve hürmetle yad ediyorum."

-Emeklilerin intibak yasası çalışmaları-

Bahçeli, emeklileri ilgilendiren intibaka ilişkin yasa çalışmalarına da değinmek istediğini belirterek, "Emekli kardeşlerimizin maaş farkının ortadan kaldırılmasını hedefleyen intibak işlemlerinin bir yıl ertelenmesi AKP’nin beceriksizliğini ve art niyetini tekrar ortaya koymuştur. Açıktır ki maaşlardaki intibakların tam bir yıl sonra hayata geçecek olması tam bir izansızlık ve insafsızlıktır" şeklinde konuştu.

Açıklamalar paralelinde, intibak işlemlerinden 1 milyon 913 bin işçi emeklisinin yararlanacağının anlaşıldığını belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

"Ne var ki bu kapsamdaki emeklilerimizden yaklaşık 850 bini intibaktan faydalanamayacaktır. Üstelik emekli maaşlarına yansıyacak ilave tutarların alt ve üst sınırlarının komik rakamlar olacağı göz önüne alındığında, AKP’nin yeni bir kandırma ve aldatma serüvenine girdiği bariz olarak görülebilecektir. Emeklilerimizi çaresiz bırakan ve onlara verdiği sözleri tutmayan hükümetin, refah paylarını derhal yukarı çekmesi, intibak işlemlerinden daha fazla emeklimizin faydalanmasının önünü açması ve ödemeleri de bir an önce sağlaması gerekmektedir."

Devamı 2. sayfada...

KIBRIS

Bahçeli, Rauf Denktaş’ın, dualarla, Fatihalar ile varlığını adadığı vatan topraklarına emanet edildiğini ifade etti.

Denktaş’ın bariz üç başarısı olduğunu ve hiçbir zaman da unutulmayacağını belirten Bahçeli, "Kıbrıs meselesini uluslararası gündeme taşıması ve duyarlılık oluşturmasıdır. Kıbrıs Türklüğünün vazgeçilemez, yeri doldurulamaz hayat, varlık ve egemenlik haklarının bulunduğunu göstermesidir. Milli şuur gözetiminde kimlik inşa ederek, devletleşmeyi sağlamasıdır" diye konuştu.

"Hükümetin sıfır sorun politikasının iflas ettiğini, komşu ülkelerle neredeyse düşmanlık sınırına ve noktasına gelindiğini" savunan Bahçeli, bugüne kadar dış politika alanında tayin edilen hedeflerin birer birer çiğnendiğini öne sürdü.

"Hatırlanacağı üzere Başbakan Erdoğan, Kıbrıs’ta barış istemiş, ancak bu Rumların hanesine avantaj olarak yazılmış ve Rum yönetiminin iştahını kabartmıştır" diyen Bahçeli, şöyle devam etti:

"Sürekli geri gidişler, yalpalamalar, çark edişler, ilkesizlikler, tutarsızlıklar, tenakuzlar, şaşı bakışlar ve ’Başkent Ankara’ gerçeğinden uzaklaşan sorumsuzluklar AKP’nin uluslararası ilişkilerde nerede durduğunu ve nasıl bir yol izlediğini bizlere gayet iyi bir şekilde özetlemiştir.

Hiçbir tereddüte kapılmadan söyleyebilirim ki Ada’da adil, kalıcı, kapsayıcı olmayan ve iki kesimliliği teminat altına almayan hiçbir yöntem, yaklaşım ve yol Kıbrıs’ta biriken sorunları eritemeyecektir.

Bunları hesaba katmadan hemen çözüm bekleyenler, şimdi çözüm diye zorlayanlar, bir an önce çözüm olsun diye tempo tutanlar; aslında Kıbrıs Türklüğünü sığınmacı ve göçmen olarak görmek isteyenlerle 1974’ün intikamını almayı akıllarından geçirenlerin koalisyonundan başkası değildir. Özellikle Rum tarafıyla, ABD’de dün başlayan ve bugün de devam eden müzakereler, Kıbrıs meselesinde gündemin ana maddelerinden birisi haline gelmiştir.

Rumların bozguncu ve tek yanlı tutumları, iflah olmaz şımarıklıkları ve ikna olmayan duruşları sayesinde bu zamana kadar görüşmelerden ve yapılan müzakerelerden henüz hayırlı bir netice alınabilmiş değildir."

-"Bizim açımızdan kabul edilmesi..."-

KKTC’nin izolasyonlardan ve ambargolardan kurtulmasının, adaletten ve hakkaniyetten uzak yaptırımlara maruz kalmasının uluslararası toplumun bugüne kadar hiç umurunda olmadığını ifade eden Bahçeli, "Rum şantajının AB ile desteklenerek Kıbrıs Türklüğünü zor bir alana hapsedeceği ortadayken, AKP’nin yönünü ve dikkatini BOP’un hizmetkarlığına çevirmesi, Kıbrıs müzakerelerinde Türk tarafının elini zayıflatan başlıca faktörler arasında yer almıştır. Şurası tartışmasızdır ki şayet ’çözüm’ diyerek dayatılan tekliflerin içinde, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin sulandırılması ya da yıpratılması yer alırsa bunun bizim açımızdan kabul edilmesi söz konusu bile olmayacaktır" şeklinde konuştu.

Kıbrıs’ta tek gerçekçi uygulanabilir ve yaşayabilir çözümün, iki bölgeli, iki milletli ve iki devletli bir ortaklık yapılanması olduğunu vurgulayan Bahçeli, Türkiye’nin Kıbrıs üzerinde kurucu anlaşmalardan kaynaklanan, ikamesi olmayan ahdi hak ve yükümlülükleri olduğunun asla yabana atılmaması gereken bir husus olduğuna dikkati çekti.

Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Başbakan Erdoğan Suriye’yi diline dolayacağına, Irak’ta taraf tutup bu ülkeyle didişeceğine Kıbrıs davasına odaklanmalı ve Kıbrıs Türklüğünün varoluş gayesine arka çıkmalıdır. AKP Hükümeti Kıbrıs’ta hiçbir milli vicdan tarafından düşünülemeyecek, akla ve hayale gelmeyecek çürümüş hamleler yapmış, bunlar da yalnızca Rumların işine yaramıştır. Hatta fani yaşamını Kıbrıs Türklüğüne adayan merhum Denktaş, sığ ve realiteden kopuk yaklaşımlara sahip olmakla itham edilmiş, üstelik ’takoz’, ’bay hayır’, ’çözümsüzlüğün temsilcisi’ olarak isimlendirilmiştir.

Annan Planı ise yeni çatışmalara davetiye çıkaran, Kıbrıs’ı anavatandan koparmayı amaçlayan bir zihnin ve niyetin ürünü olmuştur.
Kıbrıs’taki entrikaları görmezden gelen, milli hassasiyetleri ’Denktaşlaşmak’ diyerek karalamaya cüret eden ve adadaki Türk varlığından gocunan ’Hepimiz Ermeniyiz’ diyenlerin türevleri, kimin yanında durduklarını ve kimin çıkarını gözettiklerini de netleştirmelidir.

’Hepimiz Ermeniyiz’ derken hırslarından gözleri kızaran, nefretleri göğe ulaşan malum mihrakların, merhum Denktaş için yavru vatanda tertip edilen ve çok şükür katılımı yüksek olan cenaze töreninden ürkmeleri ve şikayette bulunmaları düpedüz düşman sevindiren sorunlu bir tutum olmuştur. Bu zavallıların akıtılan gözyaşlara bile saygısı yoktur. Bu gafillerin tutulan yasa bile hürmetleri yoktur."

-"Aramıza sokulmuş Truva atı..."-

Türkiye’nin geri dönüşü mümkün olmayacak ayrışma ve dağılma kavşağına doğru hızla yol aldığını savunan Bahçeli, bunun "üstü örtülemeyecek endişe verici bir tehlike" olduğunu söyledi. Bahçeli, "Maalesef Başbakan’ın ’ustalık dönemi’ diye isimlendirdiği üçüncü dönem AKP iktidarı, kontrolden çıkmış ve vahim gelişmelerin fitilini tutuşturmuştur" dedi.

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP zihniyetine göre, Türkiye eski ve yeni diye ikiye ayrılmış ve bu şekilde tasnife tabi tutulmuştur" ifadesini kullanan Bahçeli, şöyle konuştu:

"AKP’nin ’eski’ diye küçültmeye, aşağılamaya ve değersizleştirmeye çalıştığı dönem, katliamlarla özdeşleştirilmiş, hukuksuzluklarla örtüştürülmüş, haksızlıklarla bir gösterilmiş ve özgürlük karşıtlığıyla çakıştırılmıştır. Elbette geçmişte yaşanmış yanlışlar, izahı mümkün olmayan hatalar, baskılar ve şiddetle iç içe geçmiş dönemler olduğu aşikardır. Ancak dünden bugüne toplumsal ilerlemenin yönü ve boyutu konusunda ümit verici gelişmeler varsa, bu durumda mesele yoktur ve her şey mecrasında ve kıvamında ilerlemektedir. Hiçbir toplum, hiçbir devlet ve hiçbir millet tarihsel yürüyüşünü düz ve engebesiz bir çizgide sürdürmemiş, bundan sonra da sürdürmeyecektir.

’Yeni Türkiye’, ’eski Türkiye’ ayrımı, art niyetin, gizli gündemlerde saklı duran bölünmüş Türkiye fotoğrafının renk ve deseninden başka bir şey değildir. Bildirmek isterim ki, AKP denen aramıza sokulmuş ’Truva atı’, eski diyerek yerden yere vurduğu Türkiye ortamında iktidara gelmiştir. Bu doğru bir yol değildir. Buradan sağlıklı ve milletimiz için hayırlı bir sonuç çıkmayacaktır. ’Hepimiz Ermeniyiz’ sözleri yeni Türkiye’nin ilanı mıdır? 19 Mayıs’ı sulandırmak, 23 Nisan’ı zayıflatmak, 30 Ağustos’u tartıştırmak, 29 Ekim’i gözden düşürmek Yeni Türkiye’nin vaatleri arasında mıdır? Başbakan’ın 36 parçaya ayırdığı millet varlığı yeni Türkiye’nin ana fikri midir? Okyanus ötesinde yazılan ’yeni Türkiye’ye dair kitaplar, küresel düşünce merkezlerindeki ısmarlama çalışmalar, ısrarlı propagandalar da tıpkı sizin dilinizi kullanmaktadır."

2

Haberin Devamı