Gündem Bahçelievler sapığı yakalandı

Bahçelievler sapığı yakalandı

Paylaş
Bahçelievler sapığı yakalandı

Polisin 4 yıldır aradığı ve sonunda 150 kişilik ekiple peşine düştüğü istismar zanlısının parkta çocukları izlerken yakalandığı öğrenildi

İstanbul Bahçelievler’de 2007 yılından bu yana yaşları 5 ile 11 yaşında değişen 20 çocuğa istismarda bulunduğu iddia edilen bir kişi, düzenlenen operasyonla yakalandı. Polisi yıllardır peşinden koşturan Doğan. D. adlı sapık, bir süre ortadan kaybolduktan sonra mayıs ayında, 7 yaşında bir kıza cinsel istismarda bulunmuştu.

Polis, sapığın parklara gelerek bir süre çocukları izlediğini evlerine girerken de arkalarından yetişip “Osman burda mı oturuyor” dediğini belirledi. Apartman kapısı açıldığı sırada bıçağını çekerek çocukları korkutan sapığın, onları bodrum ya da merdiven altına çekip cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı..

Haberin Devamı

150 polis görev aldı

Sapığı yakalamak için başlatılan ve Gasp Büro Amirliği’nin planladığı operasyonda 150 polis görevlendirildi. 150 kişilik özel ekip, sapığın gezdiği bölgede önlem aldı. Polisler 4 aydır sokaklarda 24 saat iz sürerken, beklenen haber önceki gün geldi.

Vatandaşlar çocuk parkında şüpheli bir kişinin çocukları izlediğini ihbar edince ekipler harekete geçti. Polislerden önce vatandaşların yakaladığı zanlı, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi.

16 saatte DNA testi

Bir reklam ajansında çalışırken işten çıkarılan zanlının 2009 sonuna kadar Bahçelievler’de oturduğu ve evlenip Halkalı’ya taşındığı belirlendi. Poliste önce suçlamaları kabul etmeyen Doğan D.’den alınan DNA örnekleri daha önceden kurbanlardan alınan örneklerle karşılaştırıldı.

Normalde uzun süren DNA incelemesi, Adli Tıp Kurumu elemanlarının yoğun çabası sonucu 16 saatte tamamlandı. Örneklerin 9 kurbanla örtüşmesi üzerine Doğan D. suçunu itiraf etti.

Haberin Devamı

Cep telefonuna kayıt

Doğan D.’nin cinsel istismarlarını cep telefonu ile görüntülediği de ortaya çıktı. Polis bu görüntüleri bulmak için zanlının cep telefonu ve bilgisayarını incelemeye aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde ifade veren Doğan D. yaptıklarını tüm detaylarıyla anlattı.

Doğan D., “Çocuk parklarında oturup onları seyrediyordum. Evlerine giderken takip ediyordum. Kapıda ‘Osman orada mı?’ diyerek soruyordum. Çocuklar apartman kapısı açtığında bıçağımı çekip içeri sokuyordum” dedi.

Bahçelievler’de çocuk tacizlerinin ardından 2008 yılında da bir kişi gözaltına alınmış, DNA örnekleri, mağdurlardan alınan örneklerle tutmayınca bırakılmıştı.

‘OSMAN’ İSMİNİN SIRRI

Polis olayların büyük bölümünde “Osman orada mı?” diyen sapık Doğan D.’ye bu ismi de sordu. Zanlının küçük yaştayken aynı mahallede bulunan Osman adlı bir kişinin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu bu nedenle olaylarda bu ismi kullandığını söylediği belirtildi.

ALİ AKSOYER İstanbul DHA