Siyaset Bakan Günay Atatürk'ü unutunca Erdoğan hatırlattı
Paylaş
Bakan Günay Atatürk'ü unutunca Erdoğan hatırlattı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın konuşmasında anmadığı Atatürk'ü, Başbakan Erdoğan hatırlattı

TEK TEK SIRALADI

2009 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü, Türk Sanat Müziği’nin üstadlarından 58 yıldır birlikte çalan Neyzen Niyazi Sayın ile Tamburi Necdet Yaşar’a verildi.

İstanbul’daki Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törene Başbakan Tayyip Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katıldı.

Bakan Günay konuşmasında, “Bu toprakların vatan olması için, devlet adamları kadar sanatçıların da emeği var. Alparslan’ın bu toprakların vatan olması için yaptıkları unutulmaz. Kanuni Sultan Süleyman’ın medeniyetimizi dünyaya tanıtmak için yaptıkları unutulmaz. Fatih’in yaptıkları unutulmaz” dedi.

‘SEVGİ MEDENİYETİ’

Ertuğrul Günay’ın ardından konuşan Başbakan Erdoğan ise Kültür Bakanı’nın verdiği devlet adamları arasında Atatürk düzeltmesi yaptı. Erdoğan “Bizim tarihimizde, az önce değerli bakanımda ifade ettiler evet Fatih gibi, Kanuni gibi Atatürk gibi devlet adamları var” diye konuştu.

Başbakan “Medeniyetimiz sevgi medeniyetidir. Medeniyetimizin temelinde aşk vardır, meşk vardır. Musiki zenginliğimiz sonsuza kadar sürecek. Onun için zenginiz” diye konuştu. Erdoğan her şeyin çok hızlı tüketildiği bu dünyada toplumların değerlerine sahip çıkması gerektiğini de vurguladı.

Asım GÜNEŞ//DHA

Haberin Devamı