Siyaset Bakan Şahin'den engellilere kadro sözü
Paylaş
Bakan Şahin'den engellilere kadro sözü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Engelli vatandaşların istihdamı için 23 bin açık kadro olduğunu hatırlattı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’Engelsiz Türkiye’ye Doğru Birlikte Yürümek İçin Çok Nedenimiz Var" Çalıştayı’na katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Engelli vatandaşların istihdamı için 23 bin açık kadro olduğunu hatırlatarak," Önümüzdeki hafta sınav sonuçları açıklanacak. Yerleştirmeyi yapacağız. Geride kalan boş kadroları, hızlı bir şekilde doldurmaya çalışacağız" dedi.

Engelli vatandaşların sorunlarıyla ilgili oluşturulan komisyonların raporlarını dinleyen Bakan Şahin, "Şu ana kadar katıldığım toplantıların içerisinde yanlızca burada tespitle kalmayıp sorunlarının çözümü konusunda güzel bir yol haritası çizildiğini gördüm. Herkese çok teşekkür ediyorum" diye kouştu.

Türkiye’de engelli vatandaşların geldiği yerin sevindirici olduğunu ve engellilerin oluşturduğu sivil toplum örgütlerinin herkese örnek olacak çalışmalar yaptığını söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, " Damdan düşenlerinin baktığı yerden çözüm bulmak bizim boynumuzun borcudur. Anayasa bizim için en önemli gündem maddesi. Burada biz yanlızca engelliler tarafından bakıldığı zaman yalnızca bir maddeninin değişmesini istemiyoruz. Bütün maddelerin engelli bakışıyla hazırlanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Topkapı 1453 İBB Sosyal Tesislerinde yapılan toplantıya çok sayıda engelli vatandaş katılırken, Devrek’deki bir engelli derneğinde yapılan bastonlar Bakan Şahin’e hediye edildi. Başbakan Erdoğan’ı havalimanında karşılamak için konuşmasını kısa kesen Şahin çıkışta Üniversite mezunu bir engelli vatandaşın iş talebiyle karşılaştı. Sınava girdiğini ancak sonuç olumlu olsa bile atanamama endişesi taşıdığını belirten engelli vatandaş, " Rehberlik bölümü mezunuyum. Mesleğimi yapmak iktiyorum." diyerek Bakan Şahin’den yardım istedi. Bakan Şahin, engelli vatandaşın koluna girerek isteklerini not aldırdı.


Özgür ALTUNCU-Taner YENER/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı