Siyaset Bakan Zeybekci: Ekonomi çetin bir sınav verdi
Paylaş
Bakan Zeybekci: Ekonomi çetin bir sınav verdi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türk ekonomisinin 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında çetin bir sınav verdiğini ve bu sınavı başarıyla geçtiğini belirtti, “2017 ekonomide atılım yılı olacak” dedi

Zeybekci, “Darbe girişimine rağmen ekonominin 2016’da yüzde 2.9 büyüdüğünü, geçen yılın son çeyreğinde başlayan toparlanmanın bu yılın ilk çeyreğinde istihdam, üretim ve ihracat seferberliğiyle artarak devam ettiğini vurgulayan Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü: Halk ilk günlerde, olağan olarak ekonomiden endişe ediyordu, korkuyordu. Yabancı yatırımcılar ekonomide kritik sınırın aşıldığını düşünüyordu.

Oysa sınırı aşmamıştık; 14 yıllık icraatlarımızla çoktan ‘ekonomide sınırları değiştirmiştik’. Türk demokrasisi gibi Türk ekonomisi de 15 Temmuz ve sonrasında çetin bir sınav verdi ve bu sınavı başarıyla aştı. Hainler dünyayı yanıp kül olurken izlemek ister.

Oysa milletimizin içindeki volkan patlamıştı bir kere. O günden sonra daha büyük inançla ve şevkle, ülke ekonomisini yüceltmek için hedefler koyduk ve bu hedeflere ulaşmak için gecemizi gündüzümüze kattık” diye konuştu.

Haberin Devamı