Gündem Bal kutularından zehir çıktı

Bal kutularından zehir çıktı

Paylaş
Bal kutularından zehir çıktı

Van'da polis uyuşturucu kaçakçılarına geçit vermiyor. Çeşitli yerlere yapılan baskınlarda pirinç torbaları ve bal kutularına saklanmış uyuşturucular ele geçirildi

Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonda, uyuşturucu tacirlerine darbe vuruldu. Pirinç torbaları ve bal kutularında uyuşturucu taşımak isteyenlerin bu yöntemini polis yutmadı. Uyuşturucuyla ilgili 9 kişi gözaltna alındı.

Haberin Devamı

Alınan istihbaratlar doğrultusunda polis ilk olarak, iki ayrı kargo şirketine operayon yaptı. Bir kargo şirketinde pirinç torbalarını inceleyen polis, İstanbul'a gidecek 10 kiloluk pirinç torbalarının altına yerleştirilmiş 5 kilo 802 gram eroini ele geçirdi. Olayla ilgili olarak 1 kişi gözaltına alındı.

İkinci bir kargo şirketine yapılan operasyonda ise İstanbul'a gönderilecek bal kutularının içine özel olarak yerleştirilmiş paketler halinde 5 kilo 229 gram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 1 kişi gözaltına alındı. Alınan bir istihbarat üzerine harekete geçen narkotik ekipleri İpekyolu üzerinde bulunan bir markete baskın düzenledi. Markette yapılan aramalarda 25 kilo 729 gram esrar ele geçirildi. Bununla ilgili de 2 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Son olarak uyuşturucu kullanıcı ve torbacılara yönelik gerçekleştirilen operasyonda ise İran uyruklu bir şahsa ait iki ayrı ikamette yapılan aramalarda, 1 adet ruhsatsız tabanca, 30 adet mermi, 1 adet hassas terazi, 196 gram kristalleştirilmiş eroin (Metamfetamin), 419 gram afyon sakızı, 20 gram esrar, 3 adet deste halinde eroin ve uyuşturucu içiminde kullanılan malzemeler ele geçirildi. Olaylarla ilgili olarak gözaltına alınanlar mahkemeye çıkarıldı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4822","4822","201102","4822-8.jpg");