Balıkla yapabileceğiniz yemek tarifleri

Hem sağlıklı hem de lezzetli olan balıkla yapılan yemek tarifleri, favori lezzetiniz olacak enfes yemekler. Tadına doyamayacağınız balıkla yapılan yemek tarifleri...

04 Kasım 2021, Perşembe 11:44 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
TEREYAĞINDA BARBUN BALIĞI TARİFİ

TEREYAĞINDA BARBUN BALIĞI TARİFİ

Tereyağında barbun balığı malzemeler

  • 400 gram barbun balığı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • 4 çeri domates
  • 1 bebek havuç
  • 1 bebek kabak
  • 1 haşlanmış patates

TEREYAĞINDA BARBUN BALIĞI YAPILIŞI

Pullarını ve içini temizlediğiniz barbun balığının kafasını kesin. Balığı karın kısmından ince bir şekilde kesin ve kılçıklarını çıkartın. Barbun filetoyu fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tereyağı, su, domates ve tuz ekleyin. Havuç, kabak ve havuçları yuvarlak bir şekilde dilimleyerek balığın yanlarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.


HAMSİ KUŞU TARİFİ

HAMSİ KUŞU TARİFİ

Hamsi kuşu malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 1 demet taze soğan
  • 1 kase mısır unu
  • 2 soğan
  • 3 yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • Kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 dolmalık kırmızı biber

HAMSİ KUŞU YAPILIŞI

Hamsileri temizleyip fileto haline getirin. Biberin çekirdeklerini temizleyip çok ince zar şeklinde kesin. Yumurtaları ayrı bir kasede iyice çırpın.

İç malzeme için, taze soğanı ve maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup kıyın. Kıyılmış soğanlar, 2 tatlı kaşığı mısır unu, maydanoz, tuz ve baharatı bir kasede harmanlayın.

Fileto haline getirdiğiniz hamsilerden iki tanesini tezgahın üzerine alın. Hazırladığınız iç malzemeyi üzerine yayıp üzerini tamamen kapatacak şekilde iki hamsiyi yapıştırın.

Avucunuzun içinde sıkarak köfte şeklini verin. Malzeme bitene kadar aynı aynı işlemi tekrarlayın.

Hazırladığınız hamsi yumrularını önce çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulayın. Kızgın yağda ya da fırının ızgara bölümünde kızartın. Sıcak servis yapın.


ÇİPURA IZGARA TARİFİ

ÇİPURA IZGARA TARİFİ

Çipura ızgara malzemeler

  • 500 gram çipura
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

ÇİPURA IZGARA YAPILIŞI

Çipuranın içini iyice temizleyin. Soğuk suyla iyice yıkayıp kanını alıp pulları temizleyin. İki tarafına da bıçakla hafif bir çizik atın. 2 yemek kaşığı zeytinyağına batırıp, tuzlayın.

Izgarada her iki tarafını da 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.


HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ

HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ

Hamsi buğulama malzemeler

  • 1 kg hamsi
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 2 limon
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 çay bardağı su

HAMSİ BUĞULAMA YAPILIŞI

Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın. Bol suda bir kaç kez yıkayıp süzgece alın. Domates, soğan ve limonları ince halkalar halinde dilimleyin. Maydanozu yaprak yaprak ayırın. Hamsileri derin bir kaba alın. Sıvı yağ, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın. Hamsileri düz tabanlı bir tencereye düzgün şekilde dizin.

Üzerine domates, limon ve soğan halkalarını değişimli olarak yerleştirin. Üzerine maydanoz yapraklarını serpiştirip 2 çay bardağı suyu ilave edin. Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin ve 5-6 dakika dinlendirin.


SOĞANLI BALIK EKMEK TARİFİ

SOĞANLI BALIK EKMEK TARİFİ

Soğanlı balık ekmek malzemeler

  • 4 küçük baget ekmek
  • 2 parça levrek fileto
  • 1 küçük soğan
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

SOĞANLI BALIK EKMEK YAPILIŞI

Maydanozu temizleyip yıkayın ve süzgeçte bekletin. Suyu süzülünce yaprak yaprak ayırın. Soğanı temizleyip piyazlık doğrayın. 

Filetoların üzerine hafifçe zeytinyağı sürüp ızgarada iki taraflı olarak pişirin. Soğan, maydanoz, pulbiber, tuz ve karabiberi bir kapta harmanlayıp biraz ezerek karıştırın. Ekmekleri sandviç şeklinde ikiye kesip bir parça balık ve maydanozlu soğanı arasına yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın.


FIRINDA SARDALYA TARİFİ

FIRINDA SARDALYA TARİFİ

Fırında sardalya malzemeler

  • 1 kg sardalya balığı
  • 2 domates
  • 3-4 taze asma yaprağı
  • 1 limon
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2-3 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

FIRINDA SARDALYA YAPILIŞI

Balıkları ayıklayıp yıkayın. Tuz ve karabiber serpip harmanlayın. Limon ve domatesleri ince halkalar halinde dilimleyin. 

Fırın kalıbını 1 kaşık sıvıyağ ile yağlayıp asma yapraklarını döşeyin. Üzerine balıkları dizin. Domates ve limon dilimlerini balıkların aralarına yerleştirip kalan sıvıyağı üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.


BALIK KÖFTESİ TARİFİ

BALIK KÖFTESİ TARİFİ

Balık köftesi malzemeler

  • 2 iri mezgit yada beyaz etli balık
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 soğan
  • 1 yumurta
  • 3 diş sarımsak
  • 1çorba kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

BALIK KÖFTESİ YAPILIŞI

Balıkları tuzlu suda haşlayın. Kılçıklarını ayıklayıp mutfak robotunda püre haline gelinceye kadar ezin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ekmek içini ıslatıp avucunuzun içinde ufalayın. Soğanı soyup rendeleyin, sarımsakları temizleyip ezin. Balık püresine rendelenmiş kaşar peyniri, ufalanmış ekmek içi,bir yumurta, kıyılmış soğan, ezimiş sarımsak, dereotu, kekik ve naneyi ilave edip yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp köfteleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (04 Kasım 2021)