Magazin Barış Atay Meclis'te

Barış Atay Meclis'te

Paylaş
Barış Atay Meclis'te

Milletvekilleri yemin töreni için bugün saat 14.00’te toplandı. 600 milletvekili yemin ediyor. HDP'den Milletvekili seçilen Barış Atay da Meclis'te

HDP’den Hatay Milletvekili seçilen oyuncu Barış Atay, dün TBMM'ye giderek kayıt yaptırdı. Barış Atay, kayıt sırasında zafer işareti yaparak gazetecilere poz vermişti ve şu sözleri söylemişti:

Haberin Devamı

"Bir günde Türkiye’deki haleti ruhiyem değişmedi. Sonuç itibariyle uzun zamandır Meclis’in dışında bir mücadele yürütüyorduk yoldaşlarımızla. Şimdi bu işin Meclis ayağında olacağız bir süre. Umarım hepimiz için güzel olur. Sizler için de özgür olabileceğiniz, özgür haber yapabileceğiniz bir basın olmasını diliyorum. Umarım güzel günlerde güzel şeyler konuşuruz."

MİLLETVEKİLİ BARIŞ ATAY

Yemin etmek için törende hazır bulunan Barış Atay bugün Meclis'te böyle görüntülendi.

YUHALANDI!

HDP Hatay Milletvekili Barış Atay, Meclis'teki yemin töreni sırasında bir izleyici tarafından yuhalandı. Meclis Başkanı Durmuş Yılmaz'ın talimatı üzerine izleyici locasında bulunan kişi, güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı.

BARIŞ ATAY NEDEN GÖZALTINA ALINMIŞTI?

Barış Atay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, Twitter'daki bazı paylaşımları nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçlamasıyla gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılmıştı.

Haberin Devamı

Barış Atay, emniyetteki ifadesinde, Twitter adresinin kendisine ait olduğunu ve soruşturma konusu paylaşımlarının da kendisi tarafından yapıldığını söylemişti.