Dünya Barış patatesleri!

Barış patatesleri!

Paylaş
Barış patatesleri!

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriye konusunu görüşmek üzere Paris'teki ABD Büyükelçiliği konutunda ağırladığı Rus mevkidaşı Lavrov'a, ABD'nin Idaho eyaletinden getirdiği iri patatesleri verirken kahkahalar koptu

POSTA.COM.TR

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve BM’nin Suriye Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi, 22 Ocak'ta Cenevre’de düzenlenecek konferansın hazırlıkları için Paris’te bir araya geldi.

LAVROV HEDİYEYİ 'ETKİLEYİCİ' BULDU

Suriye için ateşkes umudunun doğduğu buluşma öncesinde Kerry, daha önceki bir görüşmelerinde, patatesiyle ünlü Idaho'nun bu en büyük ihracat ürününü soran Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a, koli içinde getirdiği dev patateslerden iki tane verdi.

İkisinin de ayağa kalktığı o anda, kendileri de, toplantıda bulunan diğer yetkililer de kahkahalarını tutamadı. Lavrov, hediyeyi 'etkileyici' bulduğunu dile getirdi.

GERGİNLİĞİ YUMUŞATAN JEST


Gündemi itibarıyle gergin geçmesi muhtemel bir toplantı öncesinde yapılan bu jest ortamı yumuşatırken, Rusya'nın ilk İngilizce yayın yapan haber kanalı Russian Times'ın (RT) internet sitesi, bu haberi 'Barış patatesleri' başlığıyla verdi.

Rus Dışişleri Bakanlığı Basın Enformasyon Müdür Yardımcısı Maria Zaharov ise Facebook hesabından, 'Umarım bu iyi bir işarettir' mesajı yazdı.

SURİYE'DE ATEŞKES UMUDU

Bu arada Kerry, toplantının ardından Sergey Lavrov'la düzenlediği ortak basın toplantısında, insani yardımların ulaştırılması, ateşkes ve tutuklu takası için girişimlerde bulunulması gerektiği konusunda Rus mevkidaşıyla görüş birliğine vardıklarını söyledi.

Haberin Devamı