Siyaset Başbakan: Siyasi mühendisliğe izin vermeyeceğiz
Paylaş
Başbakan: Siyasi mühendisliğe izin vermeyeceğiz

Başbakan Erdoğan, Macaristan Başbakanı Orban ile ortak basın toplantısı düzenledi

Erdoğan şunları söyledi;

Arkadaşlar Konya'da da açıkladığım gibi, ortada çok çok kirli bir operasyon söz konusu. Böyle bir toplantıda yorumlamayı arzu etmezdim.

Şunu bilmeniz gerekir. 11 yıllık iktidarız. Ulusal boyutu oyduğu kadar uluslararası operasyondur. Birileri Türkiye'nin bu hızlı gidişini nasıl azaltabiliriz diyor. Gezi olayları ile başlayan süreç oldu. İstediklerini elde edemediler.

14 ay izleme dinleme yapılıyorsa, kendi üstlerine haber verilmiyorsa, buradaki mühendislik siyasi mühendisliktir. Siz bunların kim olduğunu biliyorszunuz. Devleti yönetme arzusudur.

Kamu bankalarımız Devlet içinde devlet adımı atıyorlar. Bu örgütlenmeyi meydana çıkaracağız. Babamızın oğlu olsa fark etmez. 28 Şubat'ları medya ile gördük. Onlara STK'lar karıştı. Bunları yaşadık. Yabancı değiliz.

Biz gereken çalışmayı gerektiği şeklinde yapacağız. Bakan arkadaşları ve ailelerine yapılanları araştıracağız. Biz gerekeni, gerektiği anda yaparız. Ana veya yavru muhalefet istediği için değil, biz istediğimiz için yaparız. Onların ne olduklarını milletimiz çok iyi biliyor. Milletim cevabı 30 Mart'ta verecek.

Bazı medya gruplarında gecen, emniyette yapılan değişiklikle ilgili. Evet, valilerimiz görevi kötüyü kullanma yetkisini kullandı. Bu çok daha farklı illere sıçrayabilir. Nerede buna benzer varsa, başta valilerimiz olmak üzere anında yapacaklardır. Bu iş siyasi mühendisliktir. Buna fırsat vermeyeceğiz.

Haberin Devamı