Siyaset Başbakan subaylara seslendi
Paylaş
Başbakan subaylara seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, içeriği açıklanmayan bir konferansta subaylara seslendi

Cuma namazı sonrası Harp Akademileri Komutanlığı'na giden Erdoğan, Orgeneral Arslan Güner tarafından karşılandı. Benzer ziyaretlerin aksine bu kez içeriye Anadolu Ajansı muhabiri dahi alınmadı. Yaklaşık 1 saat süren konferans sonrası Erdoğan MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile bir araya geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının ardından Maslak'taki Harp Akademileri Komutanlığına geçti. Saat 14:25'te akademiye giriş yapan Erdoğan, önce komutanlığı ziyaret etti.

ORG. ASLAN GÜNER KARŞILADI


Erdoğan, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aslan Güner tarafından karşılandı. Orgeneral Güner, Harp Akademileri Komutanıyken Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanan Orgeneral Bilgin Balanlı'nın yerine atandı. Bugün Başbakan Erdoğan'ın karşılayan Güner'in adı Ankara Garnizon Komutanıyken Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'le elini tokalaşmamak için protokolden ayrılan komutan olarak gündeme geldi. İddialara göre son Askeri Şura'da Başer'in Kara kuvvetleri Komutanlığına atanmasına Cumhurbaşkanı Gül muhalefet etti.

İÇERİK SIR GİBİ SAKLANIYOR

Basın mensuplarına tamamen kapalı olan ziyaretin ardından Erdoğan'ın akademide yapılacak bir konferansta subaylara konuşma yapacağı öğrenildi. Konferansın içeriğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Harp Akademilerinin internet sitesinde konferansla ilgili hiç bir içeriğe yer verilmedi. Benzer ziyaretlerin aksine bu kez içeriye Anadolu Ajansı muhabiri dahi alınmadı.

KONFERANS BİTTİ

Erdoğan, Harp Akademileri Komutanlığı'nı ziyaret ettikten sonra salona geçerek öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetli askeri personelle bir araya geldi.

Başbakan Erdoğan'ın basına kapalı olarak verdiği konferans, yaklaşık bir saat sürdü.

Konferansı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da dinledi. Yaklaşık 800 kişiye bir saat süren bir konuşma yapan Erdoğan’ın konuşmasının içeriği hakkında bilgi verilmedi.

FİDAN'LA BULUŞTU


Harp Akademileri Komutanlığı’nda yaklaşık bir saat boyunca subaylara seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sürpriz bir şekilde yeniden Üsküdar’daki evine geçti. Başbakan Erdoğan eve girdikten kısa süre sonra MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Erdoğan’ın konutuna geldi. Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

GÖRÜŞME SONA ERDİ


Yaklaşık 55 dakika süren görüşmenin ardından Mit Müsteşarı Hakan Fidan, Başbakan Erdoğan’ın konutundan ayrıldı. Görüşmenin içeriğine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haberin Devamı