Siyaset Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı'ndan peş peşe sert açıklama!
Paylaş
Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı'ndan peş peşe sert açıklama!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı

Fransa'nın başkenti Paris'te bir derginin merkezine düzenlenen saldırı hakkında konuşan Davutoğlu, "Bu konuda Dışişleri Bakanlığımızın bir açıklaması oldu. Bu haber hepimizi derinden üzdü ve etkiledi.

Her şeyden önce şunu ifade etmek isterim. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak gerekçesi ne olursa olsun her türlü teröre ve şiddete karşı açık ve net tavır almış bir ülkeyiz. Bu saldırıyı da bu terörü de en güçlü şekilde kınıyoruz ve bu zor günde Fransız halkının yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Hiçbir gerekçe bu tarz bir terör faaliyetini mazur gösteremez.

Bu faaliyetlerin tırmanmakta olan kültürel gerilim alanlarını, çatışma alanlarına dönüşmesine engel olunması lazım. Bu da hepimizin ortak bir şekilde terör faaliyetlerinin karşısında tutum almamıza bağlıdır. Şiddet ve terör dilinin dünyada egemen olmaması yönünde bütün ülkelerin ortak tavır alması önemlidir.

Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu saldırının daha başka gerilim alanlarının oluşmasına sebep olmaması için elimizden geleni yapmak gerektiğine inandığımızı vurgulamak istiyorum. Bu saldırının İslam ile İslam dini ile herhangi bir şekilde irtibatı kurulamaz. İslam dininin yüce değerleri bu tür saldırıları kesinlikle tecviz etmez. Bunlara cevaz vermez. İslam ile bu faaliyetler arasında kurulacak her türlü irtibat yanlış olacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı: Terörün dininin ya da milliyetinin olamayacağını vurgulamak istiyoruz

Cumhurbaşkanlığı, Fransa'nın başkenti Paris’teki terör saldırısına ilişkin basın açıklaması yayımladı. Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada saldırının kınandığı belirtilerek "Türkiye olarak, Charlie Hebdo dergisinin Paris’teki merkezinde 12 kişinin hayatını kaybetmesine ve 20 kişinin yaralanmasına yol açan menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Dost ve müttefik ülke Fransa’ya bu acılı gününde başsağlığı diliyor, saldırının faillerinin en kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilmelerini bekliyoruz.

Bu vesileyle, terörün dininin ya da milliyetinin olamayacağını ve hiç bir gerekçeyle mazur gösterilemeyeceğini bir kez daha vurgulamak istiyoruz. Paris’te yaşandığı türden terör saldırıları, farklılıklara tahammülsüzlüğün ve nefret söylemlerinin yol açtığı gerginlikler, dini ve kültürel farklılıkları düşmanlık gerekçesi olarak sunma girişimleri karşısında hepimizin ortak tavır sergilemesi büyük önem taşımaktadır.

Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, terörizmin her türüyle kararlı bir şekilde mücadeleye devam edecektir. Bizleri derinden üzen terör saldırısında hayatlarını kaybeden masum insanlar için taziyelerimizi sunuyor, yakınları başta olmak üzere tüm Fransa halkına metanet ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı