Gündem Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu açıklaması

Paylaş
Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu açıklaması

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü' ile ilgili açıklama yaptı

CHP'nin 'Adalet Yürüyüşü'ne Başbakan Binali Yıldırım'dan açıklama geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Enis Berberoğlu'nu ziyaret etmek için bu sıcakta yürümeye gerek yok, neden kendine eziyet ediyor. Maltepe'ye hızlı trenle gidilebilir. Sokakta adalet aranmaz. Türkiye bir hukuk devleti dolayısı ile birinci mahkeme bir karar vermiş. Bunun daha hak arama yolları devam ediyor. Dolayısı ile mahkemelerin verdiği karar beğenmesek de saygı göstermemiz lazım. Adalet mülkün temelidir" dedi.


"PROVOKASYON İHTİMALİ UZAK DEĞİL"


Başbakan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti: Ama unutmasın ki, TBMM'de dokunulmazlıklar kaldırılırken olumlu oy kullanan CHP’dir. Çözüm aranacaksa çözüm yeri meclistir. Sokağa davet etmek sokakta çözüm aramak en hafif tabiriyle sorumsuzluktur. Bahçelinin açıklaması devlet adamına yakışır ifadelerdir. Provokasyon ihtimali uzak değil. Sokağa inince bu ihtimal her zaman olabilir. Ama gerekli tedbirler alınmış durumda. Ümit ederim bu meseleye burada son verirler.



"BU İŞTEN VAZGEÇMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM"


Sokakta hak arandığı görülmüş değil. Sorunların çözümü Meclis'tir. Adalet için mahkemelerdir. Cumhurbaşkanımız ne diyor? Hiç kimse görülmekte olan davaları etkileyecek mahiyette bir tutum içine giremez. Beyanatta bulunamaz. Kaldı ki Kılıçdaroğlu sıradan bir insan değil. Ana muhalefet partisinin genel başkanı. Anayasa ve hukuka en fazla saygı göstermesi gereken kendisidir. Bu yok yol değildir. Bu işten vazgeçmesini tavsiye ediyorum' dedi.