Siyaset Başbakan'dan ailelere seçmeli ders uyarısı!
Paylaş
Başbakan'dan ailelere seçmeli ders uyarısı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Darende'de düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Başbakan Erdoğan konuşmasında anne babalara seçmeli dersler konusunda uyarıda bulundu

Başbakan Erdoğan, Malatya'nın Darende ilçesinde tamamlanan bazı yatırımlar için düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Haberin Devamı

Törende halka hitap Erdoğan, anne ve babalara, çocuklarının okullarda alacağı Kur'an-ı Kerim ve siyer dersleri konusunda hasas davranmalarını istedi.

Artık okullarda Kur'an-ı Kerim, siyer derslerinin düz liselerde de seçmeli ders olarak okutulduğunu anımsatan Başbakan Erdoğan, "Siz istediniz biz de yaptık. Kardeşlerim, anneler, babalar burada sevgililer sevgilisinin, tek önder, rehber hayatı bizim için bir izdir. Bu izde çok şeyler başarabiliriz. Onun için de annelerin, babaların, yavrularının geleceği için seçmeli derslerde de hassas davranmalarında bana göre fayda var. Öyle bir adım atalım ki halkın iradesine saygı duymayanlar, halkın iradesine saygının ne olduğunu öğrensinler" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mısır'da yaşanan darbeye değinen Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Mısır'da halkın iradesine saygı duymayanlar, darbe yaptılar. Askeri darbe yaptılar. Darbeyi yapan halkın iradesiyle gelmiş olan bir Cumhurbaşkanı'nın aslında hem Genelkurmay Başkanı'ydı hem Milli Savunma Bakanı'ydı ama hazmetmek meselesi, halkın iradesine saygı meselesi. Bunu hazmedemediler ve geldi darbe yaptı. Neye güvendi, elindeki silaha. Şunu bilmeleri lazım, bu silah bir gün onlara da doğrultulur. Çünkü zulm ile abad olunmaz. Zulme rıza, zulümdür. Biz bunu böyle biliyoruz. Binlerce kişiyi öldürdüler, değil mi? Gençleri öldürdüler, Esma'yı şehit ettiler değil mi? Ne suçu vardı, Esma'nın? O gencecik yavruyu şehit ettiler. Tankla, bakıyorsunuz tankın önünde elinde hiçbir şey olmayan genci şehit ettiler."

"Suriye'de de 110 bin kişiyi öldüren katil bir rejim var" diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz bunların karşısına dikiliyoruz diye Türkiye'deki anamuhalfet bundan rahatsız oluyor. Çünkü bunlar Hakk'ın ve haklının ne demek olduğunun farkında değiller. Biz her zaman Hakk'ın ve haklının yanında olacağız, barışın yanında olacağız. Savaşın karşısında olacağız. Ancak şunu bilmenizi isterim. İşte sınırlarımızı ihlal edenler oldu. İhlal edenlere karşı da şüphesiz ki gereğini yaparız, yapacağız."