Siyaset Başbakandan çifte açılış
Paylaş
Başbakandan çifte açılış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önce Ataköy Kapalı Atletizm Salonunun resmi açılışını ardından da bu salonda gerçekleştirilen 14'üncü Dünya Atletizm Şampiyonasının açılışını gerçekleştirdi

Açılışta konuşan Başbakan Erdoğan," Ataköy’den barış ve dayanışma mesajları göndereceğiz" dedi. Türkiye’nin böylesine önemli bir organizasyona evsahipliği yapmasının kendisini gururlandırdığını söyleyen Erdoğan," Yakın ve uzak ülkelerden gelen dostlarımız kendilerini evsahibi gibi kabul etsinler. Bu şehir medeniyetlere evsahipliği yapmış bir şehirdir. İstanbul’un eşsiz güzellikleri sizleri tekrar buraya çekecek" şeklinde konuştu.

Açılış törenine Başbakan Erdoğan’la birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirörön ve Başbakanın kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı. Dans gösterileri ve şampiyonaya katılan ülkelerin bayraklarının geçit töreniyle süren açılıştan sonra Başbakan Erdoğan çıkışta çocuklarla sohbet etti. Sinan Erdem Spor salonuna geçen Başbakan Erdoğan’ın burada özel görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenildi.

Özgür ALTUNCU - Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, (DHA)

Haberin Devamı