Siyaset Başbakan'ı üzen olay ne?
Paylaş
Başbakan'ı üzen olay ne?

Başbakan Erdoğan, "Herkes sussa bile biz susmayacağız. Mısır'da demokrasi, milli irade katledilmiştir. Şimdi de millet katlediliyor. Bunu bütün dünyaya duyuracağız" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜMSİAD tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Haberin Devamı

Yemek sonrası bir konuşma yapan Erdoğan, Mısır'da yüzlerce Mursi yandaşının hayatını kaybettiği müdahaleye değindi.

Adeviyye Meydanı'nda toplanan göstericilerin şiddet eylemleri içerisinde olmadığını söyleyen Erdoğan, "Barbarlığa yağmacılığa müsade etmiyorlardı. Bizim ülkemizde olanların hiçbirisi Adeviyye'de yoktu" dedi.

Mısır konusunda aldığı tavır nedeniyle Batı dünyası ve medyayı da eleştiren Erdoğan, "Türkiye'de polisin son derece haklı ve meşru şekilde kullandığı su ve biber gazı için yaygara koparanlar, Mısır'daki darbe karşısında, katliam karşısında neredeler?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Oradaki muhalifler hiç kimseye saldırmıyorladı. Hiçbir şiddet eyleminin içine girmiyorlardı. Barbarlığa yağmacılığa müsade etmiyorlardı. Bizim ülkemizde olanların hiçbirisi Adeviyye'de yoktu. Bizim ülkemizde olanların hiçbir uygulaması Kahire'de yoktu. İskenderiye'de yoktu. Ama bütün bunlara rağmen onların son derece vakur, ağırbaşlı bir protestosu vardı.

Haberin Devamı

Haftalardır, hem kendi yöneticilerine hem dünyaya net bir şey söylüyorlardı. Bu darbeden vazgeçin, bize cumhurbaşkanımızı verin diye sesleniyorlardı. Mısır'ın darbecileri halkın sesini duymak yerine bu haklı sese karşı silahla kurşunla suç çetelerini göstericilerin üzerine göndererek cevap veriyorlardı.

'AVRUPA NEREDE?'

Mısır'da milli irade katledilirken susanlar, millet katledilirken yine susuyorlar. Hani nerede Avrupa, hani nerede Amerika? Nerede Avrupa değerleri? Sağa sola demokrasi dersi verenler, nerede demokrasi? Birleşmiş Milletler nerede? Türkiye'de polisin son derece haklı ve meşru şekilde kullandığı su ve biber gazı için yaygara koparanlar, Mısır'daki darbe karşısında, katliam karşısında neredeler?

MEDYAYA ELEŞTİRİ

Gazetelere ilan vererek Türkiye'ye en ağır hakaretler edenler, Mısır'da bir gecede yüzlerce insan katledildi, şimdi neredesiniz, bunu neden görmüyorsunuz. İstanbul'daki sokaktaki şiddet eylemlerini saatlerce yayınlayan BBC, CNN, diğer uluslararası medya, Mısır'da darbe yapıldı şimdi katliam yapılıyor. Bunu neden görmüyorsunuz? Neden saatlerce canlı yayınla dünyaya duyurmuyorsunuz? Çünkü işinize gelmiyor.

Haberin Devamı

'SURİYE'DE DE FARK ETMEDİNİZ'

Ey İslam dünyası, Mısır'da kardeşleriniz katlediliyor. Mısır'da adalet, hak, vicdan katlediliyor. Peki siz bunu ne zaman duyacaksınız Ne zaman göreceksiniz Kardeşlerinizin kanı akıtılırken siz bu zulmü ne zaman fark edeceksiniz Suriye'de de fark etmediniz.

'SİZİN DE BAŞINIZA GELEBİLİR'

Ama şunu unutmayın ki yarın aynı şey sizin de başınıza gelebilir. Mısır'da akan masum sivillerin kanı, bu katliama sessiz kalanların eline yüzüne bulaşmıştır. Bu katliama sessiz kalan tepkisiz kalan bu vahşetin ortağıdır. Biz bu vahşete sessiz kalmayacağız. Biz Türkiye'yiz. Biz haksızlık karşısında eğilmeyiz.

Haksızlık karşısında eğilip dilsiz şeytanlardan olmayacağız. Herkes sussa bile biz susmayacağız. Mısır'da demokrasi milli irade katledildi. Şimdi de millet katlediliyor. Nereye kadar katledeceksiniz. hiç endişeniz olmasın hak er ya da geç galip gelecektir.

'EN BÜYÜK ÜZÜNTÜM...'

Benim bu gece en büyük üzüntüm neydi biliyor musunuz? Orada 200'ü aşkın kardeşleri şehit edilirken öldürülürken, 5 bin kardeşleri yaralanırken, Tahrir Meydanı'nda havai fişeklerini atmak suretiyle eğlenenler vardı. Acaba bu eğlenenler kimlerdi? Bu tür tezgahlara karşı her zaman uyanık olalım. Mısır'ın şehitlerine Allah'tan rahmet diliyorum.

Haberin Devamı

SOMALİ'DEKİ SALDIRI

Bugün Somali'den de acı bir haber aldık. Somali'de Türkiye Büyükelçiliğinin ek binasına bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 polisimiz maalesef şehit oldu, 3 vatandaşımız da yaralandı. Bu saldırıyı yapanlar da güya Müslüman. Kime yapıyor bunu Türkiye Büyükelçiliğine. Neden yapıyor Mogadişu'ya, Somali'ye, oradaki kardeşlerine hizmet getirdikleri için. Şuradan şehit polisimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Ambulans uçağımızı gönderdik, şehidimizi ve yaralılarımızı alıp dönecekler."