Gündem Başkale'de kaza: 4 ölü, 10 yaralı

Başkale'de kaza: 4 ölü, 10 yaralı

Paylaş
Başkale'de kaza: 4 ölü, 10 yaralı

Van'ın Başkale İlçesi'nde bir kamyonla minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

Kaza, dün saat 23.00 sıralarında Başkale İlçesine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Bölge Trafik Müdürlüğü yakınlarında meydana geldi. Sürücüsünün adı öğrenilemeyen 34 YN 4030 plakalı kamyon, bir aracı sollamak isterken, Van’daki bir taziyeden dönenleri taşıyan Nihat Ertaş’ın kullandığı 65 AF 607 plaklı minibüse çarpıştı. Kazada minibüs sürücüsü ve Çakırdoğan Köyü muhtarı olan Nihat Ertaş, minibüste bulunan Abuzit Tezel (40), ile Behiye Arslan (66) olay yerinde hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Kazada, yine minibüste bulunan Osman Delikurt, Hıdır Tayfur, Halil Arslan ile Cüney, Devlet, Servet ve Turan Tali, Bahattin Kaya, Salih Demir, Rabia Arslan ve Berivan Delikurt yaralandı. Çevrede bulunan vatandaşların haber vermesi üzerine yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Başkale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar Van’daki çeşitli hastanelere sevk edilirken, ağır yaralı olan Berivan Delukurt ise ambulans helikopterle Van’a gönderildi.

Delikurt, helikopterle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilmek istenirken, yolda hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 10 kişinin ise hastanelerdeki tedavisi sürüyor. Kazayla ilgili soruşturma ise sürüyor.

Haberin Devamı