Gündem Başkent metrobüsle tanıştı

Başkent metrobüsle tanıştı

Paylaş
Başkent metrobüsle tanıştı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan metrobüslerin ilk partisi olan 50 adedi düzenlenen törenle hizmete girdi

Ankara Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen törende ''doğalgazlı, alçak tabanlı, klimalı, engelli platformlu'' metrobüslerin tanıtımı yapıldı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, törende yaptığı konuşmada, metrobüsleri bu aydan itibaren teslim almaya başladıklarını, önümüzdeki yıl Mayıs ayına kadar 250 adet metrobüsün alımının tamamlanmış olacağını bildirdi.

Yeşil filo sayesinde Ankara'da hava kirliliğini önlemeye çok ciddi katkıda bulunacaklarını vurgulayan Gökçek, yeni birtakım uygulamalara geçtiklerini bu kapsamda ekspres yeni servislere başlayacaklarını, uygulamanın da ilk Gölbaşı'ndan başlayacağını kaydetti.

Metrobüs hatları sarı şeritlerle belirlenecek

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gökçek, bu otobüslere özel bir yol dizayn edilip edilmeyeceğinin sorulması üzerine şunları kaydetti:

''Özel yol çalışmalarını deneyeceğiz. Bizim İstanbul'dan farklı olarak, İstanbul gibi geniş E-5 karayolunda olduğu gibi metrobüs hattı ayırabilmek mümkün olmuyor, biz yolun sağından özellikle bir şeritlik yolu metrobüs için ayıracağız. Ancak Eskişehir yoluyla Konya yolunun çakıştığı yerde her halükarda isteseniz de istemeseniz de sağa dönüşler olduğu için en sağ koridoru veremiyorsunuz. Orada da özel bir çalışma yapacak arkadaşlarımız. O çalışmanın neticesini sizlerle paylaşacağız. Yani metrobüs için yol ayıracağız, o yolların sarı şeritlerle ayrılmış olacağını görecekseniz. Fakat sağa dönüşleri belli yerlerde engelleyemediğimiz için oraları kesik çizgilerle geçeceğiz orada ister istemez metrobüslerin maalesef bazı sıkıntıları olacak.''

İlk ekspres otobüs uygulaması Sincan'da başlayacak

Haberin Devamı

Bunlara ilişkin önce bir pilot uygulama yapacaklarını ve halkın memnuniyetine göre diğer bölgelere yayacaklarını anlatan Gökçek, ilk ekspres otobüs uygulamalarını da Sincan'dan başlatacaklarını, bu şekilde vatandaşların Kızılay ve Ulus'a durmadan ve zaman kaybetmeden gidebileceğini ifade etti.