Ramazan sofraları için pratik ve kolay yemek tarifleri-21

11. ayın sultanı ramazanda iftar sofraları için pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz en lezzetli yemek tariflerini Özlem Mekik sizler için hazırladı.

12 Haziran 2018, Salı 10:32
A A
PATATESLİ KAPYA ÇORBASI

PATATESLİ KAPYA ÇORBASI

MALZEMELER:

● 3 patates

● 4 kırmızı kapya biber ● 4-5 dal taze soğan ● 3-4 su bardağı sıcak et suyu veya su

● 2 defne yaprağı

● 1 yemek kaşığı tereyağı ● 1 yemek kaşığı sıvı yağ

● Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI:

Kırmızı kapya biberleri ocak üzerinde közleyip, kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Patateslerin kabuklarını soyun ve irice rendeleyin. Taze soğanı incecik kıyın. Tereyağı ve sıvı yağ karışımında soğanı 2-3 dakika kavurun. Patatesleri ilave edip 4-5 dakika daha kavurun. Közlenen biberi ve et suyunu ekleyin. Defne yaprağı, tuz ve karabiberini ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirin. Defne yapraklarını

tencereden alın. El mikseri ile çorbayı pürüzsüz hale getirin. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak servis yapın.

TOYGA ÇORBASI

TOYGA ÇORBASI

MALZEMELER:

● 1/3 su bardağı nohut ● Yarım bardak yarma buğday

● 3 bardak su ● 3 çorba kaşığı un

● 1,5 su bardağı yoğurt ● 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber

Üzerine:

● 4 çorba kaşığı tereyağı

● 1 çorba kaşığı nane ● 1 yemek kaşığı yulaf


HAZIRLANIŞI:

Nohut ve yarmayı 2 bardak su ile bir gün önceden ıslatın. Sonraki gün 1 su bardağı daha su ilave edip yaklaşık 1 saat yumuşayana kadar pişirin. Unu başka bir kapta yoğurtla ezip içine pişme suyundan birkaç kaşık ilave edin. Yoğurtlu karışımı tencereye azar azar eklerken, çorbayı sürekli karıştırın. Tuzu ve karabiberi katıp 10 dakika daha pişirin. Yağı tavada eritip naneyi ekleyin. Birkaç kez karıştırıp ocaktan alın. Çorbayı çorba kasesine alın üzerine kızgın naneli yağdan ve 1 yemek kaşığı yulaftan gezdirin. Sıcak servis yapın.

PERDELİ BÖREK

PERDELİ BÖREK

MALZEMELER:

● 3 yufka Harç: ● 2 su bardağı pirinç

● 1 havuç ● Yarım demet ıspanak ● 1 kuru soğan

● 4 çorba kaşığı zeytinyağı ● 1 çay bardağı soyulmuş badem ● Yarım çay bardağı kuru üzüm

● 1 çay bardağı kuru erik ● Tuz, karabiber, kimyon

Üzerine: ● 1 yumurta ● 1 su bardağı soda

● 1 çay bardağı zeytinyağı ● Susam


HAZIRLANIŞI:

Harç için ; kuru erik ve üzümü 15 dakika suda bekletin. Küp doğranmış soğan, havuç, ıspanak ve bademi zeytinyağında soteleyin. Yıkanmış pirinç ve baharatları koyup kavurun. Üzerini üç parmak geçinceye kadar su koyun ve kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Suda beklettiğiniz

meyveleri sıkarak doğrayın ve pilava ekleyin. Sos için; tüm malzemeleri bir kapta çırpın. İlk yufkayı yağlanmış tepsiye döşeyin. Üzerine harcı boşaltın. Kalan yufkaları arasına sos sürerek pilavın üzerine koyun. En üste sosu dökün ve susam serpin. Isıtılmış180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

ETLİ BÜRYAN

ETLİ BÜRYAN

MALZEMELER:

● 2 su bardağı baldo pirinç ● 400 gr. parça kuzu eti

● 3 kuru soğan ● 3 domates ● Yarım çay bardağı

sıvı yağ ● 3,5 su bardağı su ● Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI:

Pirinci yıkayıp, ılık suda yarım saat bekletin. eti, sıvı yağda birkaç kez döndürerek hafif kızartın. Soğanı yarım ay ve domatesi küp şeklinde doğrayın. et ile beraber soğan ve domatesi kavurun. 3,5 su bardağı su, tuz ve karabiberi ekleyip, kısık ateşte pişirin. Pirincin suyundan süzüp, fırına dayanıklı bir

kaba alın. et piştikten sonra tamamını suyu ile birlikte pirincin üzerine aktarın. Kabın üzerini folyo ile kaplayın. Isıtılmış 220 derece fırında pirinç pişinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Folyoyu açıp 5-10 dakika daha üzerinin kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

SEBZELİ TERBİYELİ NUAR

SEBZELİ TERBİYELİ NUAR

MALZEMELER:

● 1 kg. nuar

● 2 çorba kaşığı tane karabiber

● 10 kuru domates

● 2 patates

● 1 havuç

● 1 su bardağı ayıklanmış bezelye

● 4 çorba kaşığı tereyağı

● 1 tatlı kaşığı un

● 3 su bardağı su

● Tuz, karabiber

● 1 tatlı kaşığı kekik

● 1 dal biberiye

Üzerine:

● 1 yumurta sarısı

● 1 limon suyu

● Tuz


HAZIRLANIŞI:

Patates, havuç ve domatesi kabuklarını soyup ve dilimleyin. Ete, bıçak yardımıyla minik çentikler atın ve tane karabiberleri çentiklere gömün. Eti, tereyağında yüksek ateşte çevirerek kızartın. Baharatları ve suyu ilave edin. Buhar çıkana kadar önce yüksek ateşte daha sonra 1 saat kısık ateşte pişirin. Patates, havuç, bezelye ve kuru domatesi ekleyin. Kapağı kapalı olarak sebzelerle beraber nuarı pişirin. Pişmesine yakın ununu serpin. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve tuzu karıştırın. Pişen yemeğin suyundan 1 çay bardağı ekleyip çırpın. Yumurtalı limon karışımını yemeğe ilave edin. 5 dakika pişirin ve ocaktan alın. Servis tabağına dilimlenmiş nuarı dizin. Sebzelerle beraber suyunu üzerine gezdirerek servis yapın.

İNCİR UYUTMASI

İNCİR UYUTMASI

MALZEMELER:

● 2,5 su bardağı süt

● 10 kuru incir

● Yarım yemek kaşığı toz şeker

Süslemesi:

● 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi


HAZIRLANIŞI:

Kuru incirleri yıkayıp sap kısımlarını kesin ve ılık suyun içerisinde 10 dakika dinlendirin. Ardından zar şeklinde doğrayın. Sütü ve şekeri kıvamı oluşana kadar pişirin ve ocaktan alın. İncirleri ekleyin. El mikseri ile incirleri çekin. Ardından tatlıyı servis edeceğiniz kaselere paylaştırın. Her kaseyi streç filmle kaplayın ve bir

örtüyle sarın. 3 saat oda ısısında bekletin ve sütün incirle mayalanmasını sağlayın. Buzdolabına soğutun. Dövülmüş ceviz ile süsleyip servis yapın.

Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.