Gündem Batman'da mayın patladı: 4 ölü

Batman'da mayın patladı: 4 ölü

Paylaş
Batman'da mayın patladı: 4 ölü

Batman'da mayın patlaması sonucu, İHD eski Başkanı ve BDP'li eski yöneticilerin de aralarında bulunduğu 4 kişi hayatını kaybetti

Batman-Hasankeyf karayolunun 18'inci kilometrede bulunan TPAO'ya ait Güney Raman petrol bölgesindeki 1 ve 2 no'lu kuyulara saldıran PKK'lı teröristler 4 i özel güvenlik görevlilerini etkisiz hale getirdikten sonra işçilerin kaldığı konteyneri ateşe verdi.

PKK'lı teröristlerin Demirlipınar Köyü yoluna döşediği mayının patlaması sonucu bölgeye gitmek isteyen İHD eski başkanı ve köy muhtarı Sadi Özdemir, kardeşleri BDP'li eski yöneticilerden Salih Özdemir ile Almanya'da oturan 45 yaşındaki Sofi Özdemir ile Batman Barosu eski Başkanı 48 yaşındaki Sedat Özevin öldü.

Batman Barosu Başkanı Yusuf Tanrısıven, olay yerinde incelemelerde bulunmayı istediklerini, buna izin verilmediğini belirterek, “Acımız büyük. 2006-2008 yılları arasında Baro Başkanlığı ve İHD yöneticiliğini yapan arkadaşımız Sedat Özevin'in de aralarında bulunduğu dört kişinin mayın saldırısında yaşamını yitirmesinin üzüntüsü içindeyiz. Güvenlik görevlileri, araştırmalarını tamamlamadığından bizi bölgeye bırakmadı” dedi. Bölgede soruşturma ve operasyonun devam ettiği belirtildi.

Arif ARSLAN/BATMAN (DHA)