Spor Bayern Münih'in keyfi yerinde

Bayern Münih'in keyfi yerinde

Paylaş
Bayern Münih'in keyfi yerinde

Almanya Birinci Liginde 17. hafta oynanan karşılaşmalar sonunda Köln'ü sahasında 3-0 yenen Bayern Münih 37 puanla liderliğini sürdürdü

Bayern Münih, Allianz Arena’da 69 bin seyircinin izlediği karşılaşmada FC Köln’ü ikinci yarıda Mario Gomez, David Alaba ve Toni Kross’un attığı gollerle 3-0 yendi. Fransız oyuncu Franck Ribery’nin ikinci sarı karttan 33. dakikada kırmızı kart görmesiyle Bayern Münih karşılaşmanın büyük bir bölümünü 10 kişi oynadı.

Bayern Münih, FC Köln karşısında aldığı galibiyetle puanını 37’ye çıkartarak sezonun ilk yarısını lider kapattı. FC Köln ise 21 puanla 10. Sırada kaldı.

DORTMUND FARKLI KAZANDI

Geçen sezonun şampiyonu Borussia Dortmund, puan cetvelinde son sırada bulunan SC Freiburg’u deplasmanda 4-1’lik skorla geçti. Karşılaşmanın ilk yarısını Robert Lewandowski ve İlkay Günodoğan’ın golleri ile 2-1 önde tamamlayan Borussia Dortmund, ikinci yarıda Kevin Grosskreuz ve Robert Lewandowski’nin attığı gollerle farkı arttırdı ve karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı.

SC Freiburg’un tek golü Jan Rosenthal’dan geldi. Puanını 34’e çıkaran Borussia Dortmund, lider Bayern Münih’i takip etmeyi sürdürerek averajla ikinci sırada yer alıyor.

SCHALKE'DEN SANSASYONEL SONUÇ

Werder Bremen’i sahasında Raul (3), Papadopoulos, Huntelaar’ın golleri ile 5-0 yenen Schalke 04, 34 puanla 3. Sırada yer alıyor. Werder Bremen ise, Mainz 05’i tek golle geçen ve puanını 33’e çıkaran Borussia Mönchengladbach’ın ardından 29 puanla 5. sırada yer alıyor.

SKİBBE BERLİN'E Mİ GİDİYOR?

Hoffenheim ile 1-1 berabere kalan ve ligde 20 puanla 11. sırada yer alan Hertha Berlin teknik direktör Markus Babbel’in görevine son verdi. Başkent ekibine Eskişehirspor’un Alman teknik direktörü Michael Skibbe’nin geleceği iddia ediliyor.

Ligde düşme hattında bulunan FC Kaiserslautern, sahasında Honnover 96 ile 1-1 berabere kaldı. Konuk ekibin golünü 13. dakikada Mohammed Abdellaoue atarken, FC Kaiserslautern’de Adam Nemec’in attığı golün asistini Olcay Şahan yaptı.

FC Kaiserslautern ligde 16 puanla 16. Sırada yer alırken, Hamburger SV ile 1-1 berabere kalan FC Augsburg da 15 puanla 17. sırada bulunuyor. Augsburg’u 13 puanla, 18. ve son sırada yer alan SC Freiburg izliyor.

GOL KRALLIĞI

16 Gol: Mario Gomez (Bayern Münih)
15 Gol: Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04)
14 Gol: Lukas Podolski (FC Köln).

Haberin Devamı