Siyaset Baykal: Tayyip Bey seni TEKEL işçisi götürecek
Paylaş
Baykal: Tayyip Bey seni TEKEL işçisi götürecek

Baykal: Tayyip Bey seni TEKEL işçisi götürecek

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin İstanbul İl Başkanlığını ziyaret ederek, kongrelerde yeni seçilen 39 ilçe başkanıyla toplantı yaptı. Baykal daha sonra gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

DARBE YOK, PUSU VAR

"Darbe gerçeği yok. Darbe istismarı var. Türkiye’de devletin kurumlarına karşı ve yargıya açılmış bir savaş var. TSK’ya karşı açılmış bir savaş var. Türkiye’de gereksiz panik ve telaş yaratma çabası var. Ne oldu Albay Çiçek olayı? Orijinal belge diyordunuz ne oldu? Albay belgeyi tutmadı. ‘Belge benimse üzerinde parmak izi olması lazım’ dedi. İncelendi mi? Türkiye’de darbe yok, komplo var, pusu var.

Asimetrik diyorlar… Asimetrik harekat ne demek? Pusu demek, kalleşçe demek, eşit şartlarda olmayan demek. Türkiye’deki bu kargaşa planlanmış bir kargaşadır"

İKTİDAR SEÇİMDEN KAÇMAYA ÇALIŞIYOR

"İktidar seçimden kaçmaya çalışıyor. Ama inşallah ayağına dolaşacaktır. Referandumla milletimiz bu iktidar hakkında karar alacaktır. Referandum sayesinde de olsa bu iktidar kendisinden kurtulma hakkını millete verirse halk bunu en iyi şekilde değerlendirilecektir.Biz de çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu tuzağı kamuoyuna yansıtmaya yönelik çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Partimizin iktidar hazırlığı ile ilgili neler yapmayı düşündüğümüzü önümüzdeki günlerde açıklayacağız"

Haberin Devamı

"SENİ TEKEL İŞÇİSİ GÖTÜRECEK"

"TEKEL işçisi olayı kendi boyutlarının ötesinde anlam taşımıştır. Tayyip bey hesabını iyi yapsın. Tayyip bey seni asker değil ama bu TEKEL işçisi götürecek. Bu iş oturmuştur. Yaşanan yaşanmıştır. Orada işçiler kimseye haksızlık yapmadan herkesin vicdanını harekete geçirerek davalarını anlatmaya çalışıyorlar. Ve aldırmaz bir üslupla karşı karşıyalar. Böyle bir devlet düzeni olmaz. Tayip bey Pazartesi günü bu şansı kullansın. Pazartesi günü bu işi bitirsin. Tavsiye ederim .Pazartesi bu işi bitirince diyecek ki birileri ‘’Bak iktidar bu üsluptan anlıyor.’’ Bu işin bedeli bu. Diyecekler. Sayın Başbakan dediğim dedik demekten vazgeçsin. TEKEL işçilerinin özlük haklarına el uzatmaktan vazgeçsin"

DHA