Gündem Bayrakçı serbest!

Bayrakçı serbest!

Paylaş
Bayrakçı serbest!

'Gezi' olayları sırasında tutuklanan ve 'örgüt'le suçlanan bayrak satıcısı Ali Sarıçiçek ve beraberinde 7 kişinin tutukluluğuna yapılan itiraz kabul edildi. Mahkeme 8 kişinin de tahliyesine karar verdi; ancak 8 şüpheliye de her gün mesai saatleri içinde karakola giderek imza atma şartı getirildi

6 Temmuz'da Taksim'deki eylemler sırasında gözaltına alınan ve 8 Temmuz günü "baret-gözlük taşımak" gibi gerekçelerle tutuklanan 8 kişi tahliye edildi.

Haberin Devamı

Tahliye kararında, “Şüpheliler hakkında uygulanan tutuklama tedbiri ile verilmesi beklenen ceza arasındaki orantılılık ilkesi gereğince tutuklama kararlarının kaldırılması" denildi; ancak şüpheliler hakkında adli kontrol tedbiri konuldu. 8 şüphelinin de her gün mesai saatleri içinde karakola giderek imza atma şartı getirildi.

Ali Sarıçiçek’in de aralarında bulunduğu 8 şüpheli “Görevi yaptırmamak için direnme ve toplantı ve yürüyüşleri kanunuma muhalefet" suçlarından tutuklanmıştı.

>> 'BİZ 7 KİŞİLİK ÖRGÜTÜZ'

Dün İstanbul Adalet Sarayı önündeki meydanda toplanan, aralarında Türkiye Komünist Partisi (TKP) üyeleri, aileler ve avukatların bulunduğu bir grup, Gezi Parkı eylemleri nedeniyle tutuklanan 8 kişinin durumuyla ilgili basın açıklaması yapmıştı.

Haberin Devamı

BAYRAKÇININ KARISI BÖYLE KONUŞMUŞTU:

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10335","10335","201307","10335-1.jpg");

'Gezi' olayları sırasında tutuklanan ve 'örgüt'le suçlanan bayrak satıcısının karısı Merhamet Sarıçiçek, 5 çocuğunu göstererek 'Tamam, kocam örgüt kurdu. Biz, 5'i çocuk 7 kişilik örgütüz. Okuma-yazması yok, bu nasıl örgüt?” demişti.