Gündem Bedelli askerlik celp yerleri (sorgulama) açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

Bedelli askerlik celp yerleri (sorgulama) açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

Paylaş
Bedelli askerlik celp yerleri (sorgulama) açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

Bedelli askerlikte ilk iki dönemin celp bilgileri açıklandı. 15 Eylül'de 12 bin kişi silah altına alındı. Yarın ise 3. celp dönemi için silah altına alınacakların birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evrakları belli olacak.

Bedelli askerlikte başvuru sayısı 550 bini geçerken ücretini yatıranların sayısı ise 211 bini buldu. Bedelli askerlikte başvuru devam ederken 15 Eylül'de 12 bin kişi birliklerine teslim oldu. İkinci dönem silah altına alınacak binlerce kişi ise 6 Ekim'de birliklerine teslim olacaklar. Başvurular devam ederken yarın Bedelli askerlikte 3. dönem silah altına alınacaklar için büyük gün... 27 Eylül'de binlerce kişinin birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evrakları belli olacak.

Haberin Devamı

Bedelli askerlik 3. celp dönemi yerleri belli olur olmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

BEDELLİ ASKERLİK CELP BİLGİLERİ SORGULAMA

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Başvuru hakkına sahip vatandaşlar başvuru süreci içinde başvurularını askerlik şubeleri, E-devlet veya Konsolosluklar aracılığı ile yapacaklar ve başvuru belgesi alacaklar.

Başvuru belgesi alınacak ve bankaya para yatırılacak. Kişiler E-devlet'te Milli Savunma Bakanlığı başlığı altındaki "Asal Bedelli Askerlik" bölümünden başvuru belgesini alabilirler.

Banka dekontu askerlik şubesine götürülecek.

Banka dekontunun tesliminden sonra kişi Askere Alma Genel Müdürlüğünde yapılacak celp planlaması sonucu yapılacak celp duyurusunu bekleyecek.

Haberin Devamı

Celp duyurusuna göre kişi yoklama askerlik şubesi veya e-devlet ile yoklama yaptıracak.

Celp bildirisinde belirtilen tarihte kişi birliğine sevk olacak.

21 gün Temel eğitim ile askerlik hizmeti yerine getirilecek.

21 gün sonunda kesin terhis işlemi gerçekleştirilecek.