Cumartesi Postası 'Benden harika koca olur'

'Benden harika koca olur'

Paylaş
'Benden harika koca olur'

'Kocamın Ailesi' dizisinin mükemmel kocası Tarık Türk kadınlarının hayalindeki eş. “Tarık gibi kocam olacaksa evlenirim” diyenlerin sayısı artıyor sosyal medyada. Kimisi de “Bizi kandırıyorlar, böyle erkek yok” diyor. Tarık'ın durumu sosyal medyada tartışıladursun ben; karakterin aslının, Gökhan Alkan'ın kapısını çaldım.

Röportaj: PINAR YILDIZ YÜKSEL pinaryildiz@posta.com.tr

Haberin Devamı

* ‘Kocamın Ailesi’ dizisinde geniş bir aile var. Sen nasıl bir ailede büyüdün?

Mutlu ve kalabalık bir ailede... Dedeler, anneanneler... Onların tecrübelerini dinleyebilmenin güzelliğini yaşıyorum. Bunun da kişiliğime yansıdığını düşünüyorum.

* Dizide olduğu gibi, ailen ve eşin birbirlerinden hoşlanmasa ne yapardın?

İki tarafı da yumuşatmaya çalışırdım. Karımın tarafı anlayışsızsa birbirleriyle görüşmemeleri gerektiğini söylerdim. Aileme de “Sevmek zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız” derdim.

* Kendine benzetiyor musun dizideki Tarık’ı?

Setten arkadaşlar bana “Bu rolü çok iyi oynaman, senin de mükemmel bir koca olacağını gösteriyor” diyorlar. Mükemmel olmasa da harika bir eş olacağıma inanıyorum.

Haberin Devamı

“EVET, MAÇOYUM”

* Nasıl bir eşin olsun istersin?

Sipariş veremem, gönül bu. Göçmenim ama Türk erkeğinin özelliklerini taşıyorum. Maçoyumdur. Kadınımın bana özel olmasını isterim. “Aşkım, o etek çok yakıştı” derim, kalbini kırmam ama içim kan ağlar.

* Desene; kıskançsın...

Değilim ama başkası hatunuma bakmasın. 25 yaşından 70 yaşına kadar tüm erkekler sokaktaki kadınlara bakıyor. İnan, sokakta kadınlara bakmam. Bir kadından etkilenirsem, söylerim. Hatta çok isterim benden etkilenen bir kadının gelip bana söylemesini.

* Aaa, bizim Türk erkekleri cüretkâr kadınlardan pek hoşlanmaz.

Öyle kalıpların içine sıkışmış bir adam değilim. Önemli olan, birbirimizden hoşlanma konusunda buluşmak. Geçmiş gitti, gelecek muallak, o halde şimdiyi yaşayalım.

* Birlikte olduğun kişi seni kıskansa?...

Getirisi kadar götürüsü de var ve ben götürülerine de razıyım. Severek yapıyorum bu işi. Hayranım bana bakabilir, kadınım “O benimle, benim” diyebilmeli.

* Diyelim ki bir oyuncuyla evlendin, rol gereği başkasıyla öpüşüyor. Tepkin ne olur?

Oyuncu olduğunu bilerek evlendiğime göre sorun yapmam. “Evleneyim de onu değiştiririm” düşüncesi doğru değil.

'KADINLAR BANA HER TÜRLÜ KABULÜMSÜN DİYOR'

* Kadınların idealindeki, hayalindeki kocasın. Tarık’a bayılan kadınlar Gökhan’a da bayılıyor mu?

İnanılmaz tepkiler geliyor. Mesela “Senin ailen benim. Seni her türlü kabul ediyorum. Gel, evinde otur” diyenler var. Daha gerçekçi bir tweet gördüm, şöyle yazmıştı: Tarık karakteri ekrana çıktığında üzerine ‘tamamen hayal ürünüdür’ yazın, bizi heyecanlandırmayın, böyle adamlar yok!

Haberin Devamı

* Hayatında özel biri var mı?

Keşke olsa ama yok. Hem de çok uzun zamandır.

* Galiba aşkta hayal kırıklığı yaşamışsın sen...

Karasevda çekmedim ama çok önem verdiğim, güzel şeyler paylaştığım bir ilişkim oldu. Çocukluktan olgunluğa geçiş dönemiydi. O da çok tamamlayıcı bir kadındı. O gittikten sonra kendimi boşlukta hissettim ama içimde yaşayıp bitirdim. “İçimde sert adamlar da var”

* Mesleki hedefin ne?

Çok insan biriktirmek, cebinde karakterleri olan, beğenilen ve aranılan bir oyuncu olmak isterim.

* Beyazperdede görecek miyiz seni?

Ah, keşke! Kendimi yönetmene tamamen teslim ederim.

* Oynamayı çok istediğin bir rol de vardır o zaman.

Şu anda evin tatlı, sempatik, mükemmel erkeğiyim. Bir arkadaşım bana “Sen tam salon erkeğisin” dedi. Evin kahramanı olmak güzel ama ben ağır, kabadayı rolleri de oynamak istiyorum. İçimde sert adamlar da var ve oynayabilirim.

Haberin Devamı

* Tiyatro yapıyor, şarkı da söylüyorsun...

Kendi tiyatrom vardı ama diziler nedeniyle ara verdim. Ayrıca, canlı müzikten para kazandım. Enstrüman çalamıyorum, solistlik yapıyordum. Doğru yerde doğru şekilde bunu da göstereceğim bir gün.

‘HALİT ERGENÇ BENİ CEZBEDİYOR’

* Oyunculukta rol modelin var mı?

Halit Ergenç beni inanılmaz cezbediyor. 50 ülkede yayınlanan bir dizide 4 sezon başrol oynadı ve bir tane bile reklam filmi çekmedi karakterine zarar vermesin diye. Devamlılık tutkunu, tüm senaryoyu ezberleyip her hareketini tek tek çalışan, adımlarını matematiksel atan ve bunları çok doğal yapan bir insan. Acayip de mütevazı! ‘Muhteşem Yüzyıl’ın setinde sesini bir kez olsun kimseye karşı yükseltmedi ve suratı hiç düşmedi. Bu adam doğru işte! Dünya standartlarında bir aktör.

* Kanuni’yi başka kim iyi oynardı?

Gençliğinden ihtiyarlığına kadar olan dönemi 4 yılda tüm inandırıcılığı ile verebilmek zor. Halit Abi yoga ve nefes dersleri aldı o sesleri çıkarabilmek için. “Mustafam” diye bağırdığında o ses kolay çıkmıyor tabii. Başka kimin oynayabileceğini söylemek haddim değil ama bir Yetkin Dikinciler ya da Levent Üzümcü de hakkından gelebilirdi rolün.

Haberin Devamı

* ‘Muhteşem Yüzyıl’da sen de Şah Tahmasb rolündeydin. Nasıl bir deneyimdi?

Teklif gelmedi, oynayabilmek için ben kendimi çok yırttım (gülüyor). O dönem sakallı ve bıyıklıyım, Şah Tahmasb’a benzettiler.

‘PEMBE PANTOLON GİYEBİLİRİM’

* Modayla aran nasıl?

Kadın gibi alışveriş yaparım. Önce gezerim, giyerim, çıkarırım. Asla sıkılmam. Sonra gidip en beğendiklerimi alırım. Alıp kenara da atmam, kullanırım.

* “Pembe pantolon giymem” diyen erkekler gibi kalıpların var mıdır?

Eskiden vardı, artık yok. Yakışırsa giyerim. Hayat renklerle güzel.

* Mutfakla aran nasıl?

Yemeyi severim, yemek de yaparım. Ama fast food, şeker, asitli içecek olmaz soframda.