Gündem Berat Albayrak'tan önemli açıklamalar

Berat Albayrak'tan önemli açıklamalar

Paylaş
Berat Albayrak'tan önemli açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, NTV'de gençlerin sorularını yanıtladı. Bakan Albayrak, ''Dünyada 16 ekonomik krizin 12'si savaşla sonuçlanmış. Enteresan tarihi dönemlerden geçiyoruz. Türkiye, tarihte olmadığı kadar büyük bir finansal saldırıya 3 ayda güçlü bir reaksiyon verdi.'' dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın konuşmasından bazı satır başları:

Haberin Devamı

Öncelikle bu güzel mekanda ben de ilk defa bugün yer aldım. Bahsettiğimiz konu tabi son dönemde tabii çok fazla toplumumuzun çokça bahsettiği bir konu.

Ocak ayı enflasyonu açıklandıktan sonra çok marjinal bir durumla karşı karşıya kaldık.

Enflasyonla mücadele kavramı çok önemli bir yer teşkil ediyor.

Para ve maliye politikasında çok kararlı bir duruş sergiledik. Nispeten yıl da böyle başladı.

Sonra ocak ayı enflasyonu açıklandıktan sonra sebzede müthiş bir sıçrama var.

Devlet olarak biz büyükşehirlerimiz başta olmak üzere bu fiyat artışlarını engellemek için önümüzdeki hafta İstanbul'da 50 Ankara'da 30'tan fazla noktada başlamak üzere süreci başlatacağız.

90'lı yıllar benim hayatımda hüzünlü yıllar, Türkiye için de hüzünlü yıllar. Bu beni sosyal bir üniversite hayatına itti. Dolu dolu yaşadığım yıllar oldu.

Haberin Devamı

''ENTERESAN TARİHİ DÖNEMLERDEN GEÇİYORUZ''

Kişisel gelişiminizin şekillendiği bu dönemde kendinize maksimum vakit ayırabilmeyi, dünyada neler olduğunu takip etmeyi tavsiye ediyorum.

Dünyada insanlar 3,5-4 saat sosyal medyaya vakit geçiriyor. Bu çılgın bir saat. 3,5-4 saat ne sevdiğimize vakit ayırıyoruz ne de iş yerinde verimli vakit geçirebiliyoruz.

Dünyada 16 ekonomik krizin 12'si savaşla sonuçlanmış. Enteresan tarihi dönemlerden geçiyoruz..

Türkiye, tarihte olmadığı kadar büyük bir finansal saldırıya 3 ayda güçlü bir reaksiyon verdi.

GIDA KOMİTESİ ÇALIŞMALARI

(Seracılık için yeni model) Bir yerine 10 birim üretebilecek finans modeli olacak.

Gıda komitesi çalışmalarını çok yakında bitirecek.

Dünyada artık pazar, verimlilik üretim batıdan doğuya kaydıkça ve sermaye bu noktaya kaydıkça bunun beraberinde siyasi gerginlikte arttı. Dünyada 16 ekonomik krizin 12'si savaşla sonuçlanmış. Enteresan bir tarihi dönemlerden geçiyoruz.

Ticaret savaşlarında fırtınaya karşı altyapı güçlenmeli Türkiye olarak bizim önceliğimiz yeterli altyapıya hızla kavuşmak. Çünkü her ekonomik çatışma yeni bir pazar doğuruyor.

''TÜRK FİRMALARI ÇOK KALİTELİ İŞLER YAPIYOR''

Dünya tarihinde çok az ülkenin maruz kaldığı bir finansal operasyona Türkiye 3 ayda çok güçlü bir refleksle karşılık verdi. Son üç ayda ekonomiye destek için vergi teşviki geldi.

Haberin Devamı

Kur operasyonuyla algı bozuldu fiyatlar arttı. Dolar 8,5 TL olacak diyenler ortadan kayboldu. Bu yıl ocak ayı beklenenden çok iyi başladı. İhracat yükselirken ithalat azalıyor.

Türkiye'deki özellikle bu sınıfta yapılan ihalelerin bir çoğu küresel standartta dünyaya örnek gösterilen projelerden. Dünyada şu anda Türk inşaat sektörü ABD'yi geçerek 2. sıraya yükseldi. Türk firmaları çok kaliteli işler yapıyor. Türkiye'de özellikle kamunun yaptığı işlerde gerek maliye gerek kalite olarak bakmak lazım.

2019 GÖBEKLİTEPE YILI

Göbeklitepe'nin dünyada nasıl bir ses getirdiğini yurtdışına çıkınca anlıyorsunuz. Devletin yanında özel sektörümüzle birlikte tanıtım, Göbeklitepe yılı diyerek bölge ekonomisini etkileyecek bir süreci başlattık.

FUTBOL TAKIMLARI

Bakan Berat Albayrak, Trabzonspor'u nasıl tutmaya başladığını anlattı ve bu sezon altyapıdan çıkan oyuncularla üst üste başarılı sonuçlar alan Trabzonspor'la gurur duyduğunu söyledi.

Haberin Devamı