Türkiye (Son Dakika) Beratcan'ın katil zanlısı tutuklandı, annesi serbest bırakıldı

Beratcan'ın katil zanlısı tutuklandı, annesi serbest bırakıldı

Paylaş
Beratcan'ın katil zanlısı tutuklandı, annesi serbest bırakıldı

Beratcan Karakütük cinayeti kapsamında mahkemeye sevk edilen Ersin K. tutuklanırken, Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük ise serbest bırakıldı

Beratcan'ın katil zanlısı Ersin Kaşıkçı çıkarıldığı mahkemece "Kasten öldürme" suçundan tutuklandı, anne Türkan Karakütük ise tutuklamayı gerektirir yeterli delil olmadığı gerekçesiyle serbest kaldı.

Haberin Devamı

MALTEPE CEZAEVİ’NE GÖTÜRÜLDÜ

Beratcan’ın katil zanlısı Ersin Kaşıkçı tutuklanarak Maltepe Cezaevi’ne gönderildi. Türkan Karakütük de polis aracıyla adliyeden çıkarıldı.

İstanbul Kartal'da kaybolduktan 15 gün sonra Tuzla’da cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük’ün ölümüyle ilgili bir numaralı şüpheli olarak aranan servis şoförü Ersin K. polis tarafından Gaziosmanpaşa’da bir sokakta yürüdüğü sırada gözaltına alındı. Şüphelinin fotoğraflarının basında yer almasının ardından polisi arayan bazı vatandaşlar da Ersin K'ya benzeyen bir kişiyi Gaziosmanpaşa'da gördüklerini bildirdi. Bunun üzerine çalışmasını Gaziosmanpaşa'da yoğunlaştıran polis ekipleri, Ersin K'nın kız arkadaşının evinin bu ilçede olduğunu tespit etti. Polis ekiplerinin operasyonunda, Ersin K. arkadaşının evinin önünde yakalandı.

Haberin Devamı


VATANDAŞIN İHBARI YAKALATTI

Kartal'da kaybolduktan sonra Tuzla'da ormanlık alanda cesedi bulunan 10 yaşındaki Beratcan Karakütük'ün ölümüne ilişkin gözaltına alınan şüpheli, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Zanlının burada ifadesi alındı.


BERATCAN'IN ANNESİ GÖZALTINA ALINDI

10 yaşındaki Beratcan'ın ölümüyle ilgili günlerdir aranan ve dün gece yakalanan şüphelinin ifadesi doğrultusunda Beratcan'ın annesi Türkan Karakütük de gözaltına alındı, daha sonra serbest bırakıldı. Baba Ergun Karakütürk'ün ise sadece bilgisine başvuruldu. Beratcan'ın annesi ile Ersin K.'nın aşk yaşadığı, ikilinin arasında çok sayıda telefon görüşmesi olduğu öne sürülmüştü.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Katil zanlısı Ersin K., ifadesinde, Beratcan’ın, annesiyle ilişkisi olduğunu öğrendiğini söyledi. Bunun üzerine Ersin K. Beratcan’ı okul çıkışında servise bindirdi. Ardından Beratcan’ın ellerini ve ağzını bağlayarak, servis minibüsüyle dolaştırdı. Bu sırada servisini yaptığı şirketin personelini de taşıyan E.K ardından Beratcan’ı Tuzla Tepeören köyüne götürdü. Beratcan Karakütük’ün baygın olduğunu fark eden katil zanlısı Ersin K, iddiaya göre su dolu menfeze Beratcan’ın kafasını sokarak küçük çocuğu boğarak öldürdü. Beratcan’ın öldüğünden emin olduktan sonra E.K küçük çocuğun cesedini olay yerinde bırakarak kaçtı. Ersin K., ifadesinde anne Türkan Karakütük’ün kendisine, "Beratcan’ı al ne yaparsan yap" dediğini iddia etti.

Haberin Devamı

BERATCAN'IN ANNESİNDEN YASAK AŞK İTİRAFI

Anne Türkan Karakütük ise polise verdiği ifadede, E.K ile ilişkisini kabul ederek, "Ben ayrılmak istedim. Beni cezalandıracağını söyledi. Vereceği ceza buymuş. Ben böyle bir şey yapacağını bilmiyordum. Beni tehdit etti. Bir anne çocuğunu öldürebilir mi?" dediği öğrenildi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer43143","43143","201603","43143-440715.jpg","1", "0","Beratcan'ın katil zanlısı ve annesi adliyeye sevk edildi");