Spor Beşiktaş başladı, Karabük bitirdi

Beşiktaş başladı, Karabük bitirdi

Paylaş
Beşiktaş başladı, Karabük bitirdi

Beşiktaş, Süper Lig'in 20. haftasında Kardemir Karabükspor'u ağırladı. Mücadele karşılıklı gollerle 2-2 sona erdi

Beşiktaş, İbrahim Toraman ve Olcay Şahan'ın golleriyle 2-0 öne geçmesine rağmen, bu üstünlüğünü koruyamadı ve karşılaşmadan 1 puanla ayrıldı.

Haberin Devamı

Karabükspor'un golleri Ahmet İlhan ve Lua Lua'dan geldi. Karabükspor'da Erdem 60. dakikada kırmızı kart gördü.

>>>MAÇIN CANLI ANLATIMI

Maçtan notlar

Spor Toto Süper Lig’de Beşiktaş’ın Kardemir Karabükspor ile yaptığı karşılaşmada sakatlığı geçen Hugo Almeida, ilk 11’de sahaya çıktı. Sakatlığı nedeniyle Galatasaray derbisinde görev alamayan Portekizli oyuncu, bu karşılaşma öncesi takımıyla birlikte gerçekleştirdiği iki antrenmanın ardından hazır hale geldi ve teknik direktör Samet Aybaba tarafından ilk 11’de sahaya sürüldü.

Almeida’nın forvete dönmesi sonrası, Galatasaray karşısında bu bölgede etkisiz kalan Holosko, alışık olduğu sağ kanatta takımının kozu oldu. Teknik direktör Aybaba, Galatasaray maçında yedek tuttuğu Oğuzhan Özyakup’a ise 1 maç aradan sonra Kardemir Karabükspor karşısında forma verdi.

Haberin Devamı

Zorunlu revizyon

Samet Aybaba, bugünkü mücadelede cezalı oyuncular nedeniyle zorunlu revizyona gitti. Geçen hafta gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen Tomas Sivok, Roberto Hilbert ve Veli Kavlak, Kardemir Karabükspor karşısında takımlarını yalnız bıraktılar. Aybaba, Sivok’un yokluğunda savunmanın göbeğinde İbrahim Toraman’ın yanında Ersan Adem Gülüm’e görev verdi. Hilbert’in yokluğunda Mehmet Akgün savunmanın sağında oynarken, Veli Kavlak’ın yerine de Oğuzhan Özyakup forma giydi.

Dentinho yine yedek soyundu

Siyah-beyazlı ekibin Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk Kulübü’nden yarım sezonluğuna kiraladığı Dentinho, geçen hafta olduğu gibi bugünkü maçta da yedek soyundu. Dentinho’nun yanı sıra Cenk Gönen, Escude, Emre Özkan, Hasan Türk, Mehmet Akyüz ve Sinan Kurumuş, ilerleyen dakikalarda görev almak için yedek beklediler. Beşiktaş’ın Ankaragücü’nden devre arasında kadrosuna dahil ettiği Sinan Kurumuş da kadroda kendisine yer bularak BJK İnönü Stadı’nda ilk heyecanını yaşadı.

Gökhan Süzen ve Dentinho, ilk kez taraftarların önünde

"Kara kartallar"da devre arasında transfer edilen Gökhan Süzen ve Dentinho, taraftarların önüne ilk kez çıkmanın heyecanını yaşadılar. Galatasaray karşısında ilk 11’de oynayan Gökhan Süzen’in yanı sıra Dentinho da BJK İnönü Stadı’na ilk kez çıktı. Taraftarlar, maç öncesi Dentinho ile Gökhan Süzen’i tribünlere çağırarak alkışladılar.

Haberin Devamı

Cenk Gönen’e destek

Takımda uzun zamandır forma giyme fırsatı bulamayan Cenk Gönen’e destek taraftarlardan geldi. Taraftarlar, diğer yedek oyuncularla birlikte ısınan Cenk Gönen’i tribünlere çağırarak alkışladılar. Siyah-beyazlılar, yedek kaleciye "Bu taraftar senden çok şey bekliyor" şeklinde tezahürat yaptılar.

Niang tribünde

Beşiktaş’ın yine devre arasında Katar’ın Al-Sadd takımından kiralık olarak transfer ettiği Mamadou Niang, Kardemir Karabükspor maçını tribünden takip etti. Senegalli oyuncu, mücadeleyi locadan izledi.

Stadın büyük bölümü doldu

İki takım arasındaki karşılaşmada, tribünlerin büyük bölümü doldu. Sezon başından beri olduğu gibi "Kapalı Tribün" boş kalırken, mücadeleyi 25 bine yakın taraftar izledi. Yaklaşık bin kişilik Kardemir Karabükspor taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdiler.

Haberin Devamı

Taraftarlardan centilmenlik gösterisi

Karşılaşma öncesi iki takım taraftarları, centilmenlik gösterisinde bulundular. Takımlarını desteklemek üzere stada gelen Beşiktaş ve Kardemir Karabüksporlu taraftarlar, iki takım oyuncularını birlikte tribünlere çağırdılar. Her iki ekibin oyuncuları birlikte tribünlere giderek taraftarları selamladılar. Kardemir Karabüksporlu taraftarlar da, "Beşiktaş sen bizim kardeşimizsin" şeklinde tezahüratta bulundular. Bu arada iki takım oyuncuları, "Ekmeğini israf etme" yazılı pankartla sahaya çıktılar.

Kardemir Karabükspor’dan gazetecilere jest

Kardemir Karabükspor, karşılaşmada basın mensuplarına küçük bir sürpriz yaptı. Konuk ekip yetkilileri, 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü dolasıyla basın tribününde bulunan koltuklara üzerinde "Gazeteciler gününüz kutlu olsun" yazılı birer gül bıraktılar. Bu arada Kardemir Karabükspor’da, Afrika Kupası maçlarını tamamlayarak dönen Lualua ile Mabiala kadroda yer aldılar. Önemli maçlardaki performansıyla dikkat çeken Lualua yedek soyunurken, Mabiala ilk 11’de görev aldı.

Haberin Devamı

AA