Besinleri daha uzun nasıl koruyabiliriz?

Çabuk bozulan, küflenen, tazeliğini koruyamayan yiyeceklere son! İşte besinleri tazeliğini yitirmeden muhafaza edebilmek için birbirinden pratik bilgiler

30 Mayıs 2018, Çarşamba 10:08
A A

Arta kalan ekmekler, birkaç gün içerisinde küflenebiliyor. 


Eğer buzdolabına koyarak ekmeğinizin bayatlamasını istemiyorsanız bir dal kereviz sapı tüm işinizi görecektir. 

Kereviz sapı, ekmeğinizin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olacaktır.

1 hafta sonra bile ekmeğiniz taze kalacaktır. 

Kurabiyelerinizi kavanozda muhafaza ettiniz fakat yine de bayatlamalarına engel olamadınız mı? 


O zaman kavanoza koyduğunuz bir dilim ekmek, kurabiyelerin daha yumuşak kalmalarını sağlayacaktır. 

İşte böyle!


Narin olmaları nedeniyle yeşillikler hemen canlılıklarını yitirir ve yumuşar. 

Yeşilliklerin yumuşamaması için çok basit bir ipucumuz var. 



Saklayacağınız yeşilliklerin taze ve çıtır çıtır kalması için havlu kullanabilirsiniz. 


Sütünüzü asla buzdolabının bölmelerine koymamalısınız.


Sütü buzdolabı sıcaklığının daha sabit olduğu merkez kısımlara koyarsanız daha verimli bir sonuç elde edebilirsiniz.


Muzlar bildiğimiz gibi en kolay bozulan meyvelerden biri.


Muzların köklerine streç film sarın. Streç film, meyvelerin daha hızlı olgunlaşmasını sağladığı için muzlar uzun süre taze kalabilir.


Dilerseniz uzun süre kalıcı muzlar elde etmek için, birbirinden ayırarak da köklerini streç filmle şarabilirsiniz.

Marullar da kararmasıyla meşhur sebzelerimizden. Marulları daha taze olması için bir kağıt havluya sararak ağzı kapalı bir torbaya koyabilirsiniz


İçinde marul olan torbayı buzdolabına koyduğunuz zaman, marulun kurumasını engellemiş olursunuz.


Avokadolar da taze tutulması zor meyvelerden. 

Avokadolarınızı ikiye ayırarak streç filmle sarabilirsiniz.


Bu yöntemle avakadolarınızın oksitlenmeden dolayı kahverengiye dönmesini engellemiş olursunuz.

Kırmızı baharatlarınızı kesinlikle buzdolabında saklamalısınız. Böylelikle renklerini hatta lezzetlerini kaybetmezler.


Streç film ve alüminyum folyo oksijen çıkışını engellediği için peynirlerin kurumasına neden olur. Bu yüzden peynirlerinizi yağlı kağıda sararak buzdolabına koyabilirsiniz.

Domateslerinizi olgunlaştıktan sonra tezgaha koyun.


Soğuk hava, domateslerin olgunlaşmasını durdurur ve üzerindeki zarı yırtar.


Patatesleri, elmalar ile birlikte tutarak filizlenmesini engelleyebilirsiniz.


Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.