Eğitim - Kariyer Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali Boğaziçi Üniversitesi'nde

Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali Boğaziçi Üniversitesi'nde

Paylaş
Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali Boğaziçi Üniversitesi'nde

Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali, bu yıl 5. kez, Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs yerleşkesinde başladı. “Erişebiliyorsam eşit hayat, al bastonu eline bağımsızlığı tat” temalı bu yılki festivalde birbirinden renkli farkındalık ve erişilebilirlik stantları ziyaret edilebiliyor, sürpriz uygulamalar deneyimlenebiliyor

Boğaziçi Üniversitesi'nin engelleri kaldırmak adına bu yıl beşinci kez düzenlediği Beyaz Baston Festivali iki gün sürecek. Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde bulunan Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM), Engelsiz Erişim Derneği’nin iş birliği ile ve birçok gönüllü kurumun desteğiyle hayata geçirilen festival Güney Kampüste ziyaretçilere açık.

Haberin Devamı

Festivalin açılışı, Güney Kampüs kapısından Boğaziçi Üniversitesi Güney Meydan'a özgürlüğün ritmi baston şarkıları eşliğinde yürüyüş ve meydanda erişilebilirlik sözünün söylenmesi ile gerçekleşti.

HERKES İÇİN ERİŞEBİLİR OLABİLİR

Festival stantları daha erişilebilir, eğlenceli, çeşitli ve farklı ihtiyaçlara cevap vermek üzere hazırlanmış. Festivalde yer alan Braille ve Dokunarak Okuma-Yazma, Bilişim ve Teknoloji, Kişisel Bakım, Oyun ve Hobi, Evde Tamir İşleri, Engelsiz Erişim, GETEM ve EEEH Dergi, Sesli Betimleme, Yemek, Engelsiz Parkur ve Müzik stantları, hayatın küçük dokunuşlarla herkes için erişilebilir olabileceğine dikkat çekiyor.

Yemek standında festivali ziyaret eden misafirler, görme engellilerin yaptığı nefis yemeklerden tadabiliyor, yemek pişirmenin sırlarını ve pratik yollarını ise ünlü yemek kitabı yazarı ve TV programcısı Selin Kutucular ile gerçekleşen atölye çalışmalarında deneyimleyebiliyor.

Haberin Devamı

Festival bu yıl ayrıca geçen yıllardan farklı olarak Rehber Köpekler, engelli oyuncaklar üreten Serpil Acar, matematik standıyla Hale Uçuş, El Yordamı sergisiyle Olcay Aşçı ve Funda Altın, Erişilebilir Haritalar Standı ile Sözer Vurgun, 3B YEM ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden Hıdır Karaduman ve ekibi, Tarihe Dokunmak stantlarına ev sahipliği yapıyor. Müzik Standı da gün boyunca kulaklarınızın pasını siliyor.