Dünya Beyaz Saray: Biden, Erdoğan'a hayran

Beyaz Saray: Biden, Erdoğan'a hayran

Paylaş
Beyaz Saray: Biden, Erdoğan'a hayran

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a tepki göstermesinin ardından Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi

Hürriyet gazetesine konuşan Biden'ın sözcüsü Kendra Barkoff, ABD Başkan yardımcısının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hayran olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Biden'ın sözcüsü açıklamasında, "Türkiye, ABD için kritik bir müttefiktir. Başkan Yardımcısı'nın saygı duyduğu ve hayran olduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kişisel olarak yakın bir ilişkisi vardır" dedi.

Biden'ın sözlerine de açıklık getiren sözcü "Başkan Yardımcısı, açıklamasında hiçbirimizin Suriye içindeki değişik muhalefet unsurları hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığını anlatmaya çalışıyordu" şeklinde konuştu.

Biden’ın Sözcüsü Kendra Barkoff, e-posta yoluyla gönderdiği açıklamada şöyle dedi:

'BIDEN ERDOĞAN’A HAYRAN'

“Türkiye, ABD için kritik bir müttefiktir ve Başkan Yardımcısı’nın saygı duyduğu ve hayran olduğu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kişisel olarak yakın bir ilişkisi vardır. İki lider, bugün ülkelerimizin IŞİD‘e karşı mücadele etmedeki ortak çabaları hakkında konuştular ve bundan sonraki eylemlerimizi koordine etme konusunda mutabık kaldılar. Başkan Yardımcısı’nın perşembe akşamı Harvard Üniversitesi’ndeki açıklamalarında, hiçbirimizin Suriye içindeki değişik muhalefet unsurları hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığımızı anlatmaya çalışıyordu. Ancak şimdi IŞİD ortak tehdidi ile karşı karşıyayız ve bu kötücül gücü azaltıp yok etmek için bölgedeki müttefik ve ortaklarımızla beraber hareket etme konusunda kararlıyız.”

Haberin Devamı

TELEFON KONUŞMASI AÇIKLAMASI

Biden ve Erdoğan, Harvard’daki konuşmanın ardından cuma günü bir telefon görüşmesi yapmış ve iki liderin 25 Eylül’de York’ta gerçekleştirdikleri toplantının devamını ele aldıkları belirtilmişti. Beyaz Saray, görüşmeye ilişkin yayınladığı bilgi notunda, “İki lider, IŞİD’i azaltıp yok etmek için ABD ve Türkiye olarak beraber çalışmanın ve bölgede güvenlik ve istikrarı yeniden sağlamanın yollarını görüştüler” demişti.

Beyaz Saray Yönetimi, bu görüşme sırasında Biden’ın Harvard’daki suçlayıcı sözlerine dair Erdoğan’a bir açıklamada bulunup bulunmadığına dair ise herhangi bir yorum yapmadı.