Türkiye (Son Dakika) Beyin ölüm gerçekleşen kızıyla bayramlaşıp, organlarını bağışladı

Beyin ölüm gerçekleşen kızıyla bayramlaşıp, organlarını bağışladı

Paylaş
Beyin ölüm gerçekleşen kızıyla bayramlaşıp, organlarını bağışladı

Antalya’da 5 gün önce trafik kazasında ağır yaralanan Aleyna Hatun Budanır’ın (17), 2 gün önce beyin ölümü gerçekleşti. Baba Şahimerdan Budanır’ın, "Kızımla bayramın birinci günü vedalaşayım, sonra organları alınsın" talebi üzerine makineye bağlı yaşatılan Budanır’ın organları, bu sabah alındı. Budanır, 6 hastaya can, 2 hastaya ışık olacak

Kaza, 16 Ağustos günü saat 08.00 sıralarında Burdur-Antalya Karayolu üzerinde meydana geldi. Döşemealtı Halil Akyüz Anadolu Lisesi 12’nci sınıf öğrencisi Aleyna Hatun Budanır, okul harçlığını çıkarmak için çalıştığı çamaşırhaneden çıkarak servis aracına bindi. Antalya yönünde seyreden servis aracının şoförü, iddiaya göre yan yola girmeden Budanır’ı ana yol üzerinde indirdi. Yolun karşısına geçmek isteyen Budanır’a, H.K. yönetimindeki 07 FC 645 plakalı otomobil çarptı. Vücudunda birçok kırık bulunan ve iç organlarında hasar oluşan Aleyna Hatun Budanır, ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü.

Haberin Devamı

’KIZIMLA BAYRAMLAŞAYIM, SONRA ORGANLARINI ALIN’

Yoğun bakım ünitesinde 5 gündür yaşam mücadelesi veren Budanır’ın, 2 gün önce beyin ölümü gerçekleşti. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi koordinatörleri Nilgün Bilal ve Ali Tugay, organların bağışlanması için baba Şahimerdan Budanır ile görüştü. Kızının organlarının bağışlanmasına onay veren Budanır, nakil koordinatlarından bir istekte bulundu. Budanır’ın "Kızımla bayramın birinci günü vedalaşayım, sonra organları alınsın" talebi üzerine Aleyna Hatun Budanır, 2 gün makineye bağlı yaşatıldı. Budanır’ın bu sabah kızıyla vedalaşmasının ardından Aleyna Hatun Budanır’ın kalbi, böbrekleri, karaciğeri, akciğeri, pankreası ile 2 korneası, organları, organ bekleyen başka hastalara nakledilmek üzere operasyonla alındı.

Haberin Devamı

AMELİYAT MASASINDA KALP NAKLİNDEN VAZGEÇMEK İSTEMİŞ

Aleyna Hatun Budanır’ın bağışlanan kalbi, Burak Zeybek’e (24) nakledildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı operasyonla Zeybek yeni bir kalbe kavuşurken, tedavisinin yoğun bakım ünitesinde devam ettiği kaydedildi. Burak Zeybek’in ablası Burçin Kurt (29), kalp nakliyle ilgili sevinçli haberi Antalya Korkuteli'de kurban keserken aldıklarını söyledi. Bir saat içerisinde Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne gelerek gerekli tetkikleri yaptırdıklarını ifade eden Burçin Kurt, "Tetkikler olumlu çıktı. Kardeşimi ameliyat için hazırladılar. Tam ameliyata alacaklardı korkudan, ’Vazgeçtim ben istemiyorum’ dedi. Sağlık görevlileri araya girdi ve ikna ettiler çok şükür. Şimdi sağlığına kavuşup bizimle konuşmasını bekliyoruz. Daha uyandırılmadı ama ameliyat başarılı geçmiş" diye konuştu.

Kardeşinin sigortacılık işiyle ilgilendiğini ve hayalleri olduğunu da anlatan Kurt, "Sağlığına kavuşunca işini büyütmek ve evlenmeyi hayal ediyordu. Nakil olduğu için çok sevinçliyiz" dedi.

DHA