Türkiye (Son Dakika) Beyoğlu'nda tadilattaki bina çöktü

Beyoğlu'nda tadilattaki bina çöktü

Paylaş
Beyoğlu'nda tadilattaki bina çöktü

İstanbul Beyoğlu'nda tadilat halindeki bir binada çökme meydana geldi.

Beyoğlu Asmalımescid'te tadilattaki binada çökme meydana geldi. Olay yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Haberin Devamı

Beyoğlu'nda tadilat yapıldığı öğrenilen 5 katlı metruk binada çökme meydana geldi. Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken çöken binanın bitişiğinde bulunan iki bina tedbir amaçlı boşaltıldı. Çöken binanın enkazı havadan görüntülendi.

Olay, Beyoğlu Asmalı Mescit Caddesi'nde saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir süredir tadilat çalışmalarının yapıldığı 5 katlı metruk bina büyük bir gürültüyle çöktü. Binanın çöktüğünü gören vatandaşlar durumu itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yaptıkları kontrollerde enkaz altında kimsenin bulunmadığını tespit etti. Polis ekipleri ise binanın çöktüğü sokağı ve çevre sokakları araç ve yaya trafiğine kapatarak güvenlik önlemi aldı. Olay yerine ayrıca Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığına bağlı ekiplerde sevk edildi.

Haberin Devamı

Binanın çöktüğü caddenin işlek bir cadde olduğunu belirten Ali Ünsal, "Bir anda büyük bir gürültüyle bina çöktü. Burada çok eski yapılar var. O sırada sokak üzerinde kimsenin bulunmaması büyük bir şans. Normalde burası çok işler bir cadde. Herkes buradan yürüyerek geçer normalde. Herkese geçmiş olsun diyorum, hakikaten Allah korudu." ifadelerini kullandı.

Aramalar yapıldı

Araç ve yaya trafiğine kapatılan bölgede AFAD ekipleri de çalışma başlattı. Özel eğitimli köpeklerin de enkazda arama yaptığı görüldü. Çöken binanın enkazı havadan görüntülendi.

Binanın çökme anı sokaktaki iş yerlerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde çökmeyle birlikte ortalığı büyük bir toz bulutunun kapladığı görülüyor.