Gündem Beytüşşebap'ta roketli saldırı

Beytüşşebap'ta roketli saldırı

Paylaş
Beytüşşebap'ta roketli saldırı

Terör örgütü PKK, Beytüşşebap'ta polis noktaları ve lojmanlara roketle saldırdı

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi’nde dün gece PKK’lılar, polis noktası ve lojmanlarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, ilçe merkezindeki binalar ve araçlarda hasar meydana geldi.

Haberin Devamı

Beytüşşebap’ta dün gece bir grup PKK’lı, polis noktası ve polis lojmanlarının bulunduğu TOKİ konutlarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Yaklaşık 30 dakika süren çatışma sırasında PKK’lıların attığı roket ve kurşunlar lojmanlar, polis noktası ile bazı işlerleri ve araçlara isabet etti.

Yoğun ateş altında kalan PKK’lılar gecenin karanlığından yararlanarak kaçtı. Kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon, bu sabahtan itibaren hava destekli olarak genişletildi.

Ölen ve yaralananın olmadığı saldırıda PKK’lıların açtığı ateşte ilçe merkezindeki bazı işyerlerii, ev ve araçlar da hasar gördü. Saldırının ardından sabah saatlerinden itibaren ev ve işyerleri hasar görenler temizlik çalışması ve onarım yaptı. İlçe merkezinde sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Haberin Devamı

Emin BAL, DHA