Yumurta akını değerlendirmek isteyenlere: Beze tarifi
İster çayın yanına isterseniz de pastaların üzerine süs olarak koyabileceğiniz beze tarifi, oldukça basit bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için beze tarifi arıyor ya da beze nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Beze tarifi için "Beze tarifi, beze nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.
Hem lezzetli hem de pratik bir şekilde hazırlayacağınız beze tarifi oldukça kolay bir tarif. Sevdiklerinize hazırlamak için beze tarifi arıyor ya da beze nasıl yapılır merak mı ediyorsunuz? Beze tarifi için "Beze tarifi, beze nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.
Beze tarifi
Beze malzemeleri
- 4 yumurta akı
- 4 çay bardağı pudra şekeri
- ¼ çay kaşığı tuz
Beze yapılışı
Yumurtanın aklarını ayırıp cam karıştırma kabına alın. Tuzu ekleyip yumurta akıyla mikserde düşük devirde çırpın. Pudra şekerini yavaş yavaş ekleyip 25 dakika kadar yüksek hızda mikserde çırpın. Katı bir hale gelmesi gerekir. Mikseri durdurduğunuzda mikser telinde kalıntılar oluyorsa ve serçe parmağınızı bandırdığınızda şekerli kalıntılar gelmiyorsa hamur olmuş demektir. Dev bir köpük haline gelen hamurumuzu krem şanti poşetine alın. Uç tarafına takmak için istediğiniz başlığı seçip yağlı kâğıt serili fırın tepsisine aralıklarla sıkma torbasından sıkın. Önceden ısıtmış 100 derecelik fırında yaklaşık 90 dakika pişirin. Isıyı kapatıp fırından çıkarmadan ılımasını bekleyin. Oda sıcaklığında soğutarak servis edin.
- Eski sevgilisini darp ettiği iddia edilen Batuhan Karadeniz için hesap vakti
- Nihal Ziyagil'in 'Taklım'ıydı! Aşk-ı Memnu dizisinin Ziyagiller'i yıllar sonra bir arada
- Ediz Hun'dan Yeşilçam yorumu
- Semiha Yankı: Senden 25-30 yaş küçük adamla ne konuşursun ya!
- Yasmin Erbil'den olay yaratan poz! Sevgilisi Yiğit Poyraz'ın kucağına oturunca ortalık karıştı