Dünya Biden, Barzani ile dostluk tazeledi

Biden, Barzani ile dostluk tazeledi

Paylaş
Biden, Barzani ile dostluk tazeledi

Beyaz Saray: "Biden ve Barzani, Amerikan ve Kürt halkı arasında çoktandır devam eden dostluğu yeniden teyit ettiler ve Biden'ın Türkiye ziyaretini konuştular"

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani ve Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Usame El Nuceyfi ile telefonda görüştü.

Haberin Devamı

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, "Biden’ın, ABD’nin Irak’taki savaşının tarihi sona erişini anmak ve Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin hafta içindeki Washington ziyaretini ele almak üzere Barzani ve El Nuceyfi ile telefon görüşmesi yaptığı" bildirildi.

Açıklamaya göre Bağdat’taki mevcut siyasi iklimin ele alındığı görüşmede Biden, ABD’nin, Irak’ta kapsayıcı bir ortaklık hükümetine ve ABD-Irak Stratejik Çerçeve Anlaşması altında iki ülke arasındaki uzun vadeli stratejik ortaklığa köklü desteğini vurguladı.

Beyaz Saray açıklamasında, "Biden ve Barzani’nin, Amerikan ve Kürt halkı arasındaki çoktandır devam eden dostluğu yeniden teyit ettikleri ve Biden’ın geçenlerde Türkiye’ye düzenlediği ziyareti konuştukları" belirtildi.

Haberin Devamı

Biden’ın, El Nuceyfi’yi Irak Temsilciler Meclisi’ni sorumlu idaresinden dolayı kutladığı da kaydedildi.